Vesna Medenica / - FOTO:Ž.BOJANIć
03/10/2024 u 09:41 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Suđenje Medenici i grupi odloženo 20. put

Pred podgoričkim Višim sudom i danas je, po 20. put, odloženo suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici i grupi.

Razlog odlaganja je odsustvo advokata Stefana Jovanovića, koji zastupa Miloša Medenicu. Jovanović je sud obavijestio na vrijeme da danas ima u 8.00 ročište za koje nema adekvatnu zamjenu i da se radi o kompleksnom predmetu.

Pored toga, optuženi Medenica je odbio da ga bilo ko drugi zastupa osim Jovanovića. Sud je izrekao novčanu kaznu od 1.000 eura za advokata Jovanovića i ako je obavijestio sud da će biti odsutan i da njegov branjenik ne želi zamjenu.

Njegove kolege su sudu ukazale da je Jovanović advokat koji poštuje suđenja. Sudija Nada Rabrenović je saopštila i da je odbijen zahtjev o izuzćeu specijalnih tužilaca.

Suđenje je kasnilo danas jer je optuženi Marjaa Bevenja, putem svog advokata, obavijestio sud da kasni zbog gužve u saobraćaju i problema na vozilu.

Advokat Jovanović: Za procesnu nesnalažljivost sudije neko morao biti kažnjen

Podsjećamo, i prošlo ročište je odloženo. Razlog za  odlaganja tada je bioe zahtjev odbrane koji se  odnosio na izuzeće specijalnog državnog tužioca Vukasa Radonjića i Jovana Vukotića, jer kako advokati navode, krše pravo na odbranu.

Uz taj zahtjev tada je advokat Damir Lekić jzatražio i izuzeće Glavnog specijalnog tužioca u odlučivanju o izuzeću Vukotića i Radonjića.

Miloš Medenica: Jedno je sigurno, moja majka nije kriva

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić.

Optužnica je podignuta  za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 11:13