ilustracija / VISI SUD PRIVODJENJE - NENAD MANDIC
24/05/2023 u 11:20 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suđenje Mujoviću i grupi odgođeno zbog udesa: Skoro tri godine čekaju da iznesu odbranu

Istraga je navela da je pokretanjem ovog predmeta riješen veći broj krivičnih djela koji se povezuje sa organizovanim kriminalom

U podgoričkom Višem sudu i danas je odloženo suđenje grupi koja se tereti za izvršenje teških krivičnih djelaa gdje je prvooptuženi Radovan Mujović.

(FOTO) Udes u mjestu Kokoti: Povrijeđene dvije osobe

Razlog odlaganja je, kako je saopštio sudija Igor Đuričković, udes na ulazu u Podgoricu zbog kojeg dva optužena nisu mogla pristupiti sudu jer je saobraćaj bio blokiran.

Suđenje Mujoviću i grupi: "Službenici policije koji su hapsili optužene, sada su osumnjičeni da su dio kriminalne organizacije"

Tako dio grupe optuženih u ovom predmetu skoro tri godine čeka u pritvoru da počne suđenje i da iznese odbranu.

Podsjećamo, ovom optužnicom su obuhvaćeni Radovan Mujović, Vasilije Rafailović,  Petar Lipovina, Mitar Marković, Filip Knežević, Žarko Pejaković, Lazar Nedović, Aleksandar Ćetković, Boško Pavlović, Jovan Mirković, Aleksandar Stevanović, Marko Zorić, Nikola Marić, Uroš Đurđevac, Filip Bešović, Goran Rakočević, Ivan Brnović, Nikola Drecun, Mošo Paović, Aleksandar Đurđevac, Uroš Vučinić, Davor Avdić i Nemanja Zurovac.

Istraga je navela da je pokretanjem ovog predmeta riješen veći broj krivičnih djela koji se povezuje sa organizovanim kriminalom.

Potvrđena optužnica protiv Mujovića: Terete ga da je tri puta planirao da ubije Vukotića

Prema navodima istrage za ovu grupu se vezuje i  pokušaj ubistva boksera Dragana Radonjića na Cetinju 2017. godine, napad  na  ugostitelja Branka Rafailovića, napad na lokal  „Tani“ 2019. vlasnika Ranka Radulovića,  podmetanje požara na pet vozila Miloša Đuričkovića i Igora Vušurovića, podnijete su prijave protiv osoba koje su planirale ubistvo Marka Ljubiše Kana.

Prema navodima optužnice, Mujović je sa nepoznatim pripadnicima kriminalne organizacije naložio da 27. avgusta 2019. u Budvi ubiju Kana i druge osobe sa kojima je bio u društvu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

21. april 2024 14:48