/ foto: laza ružić
27/10/2023 u 11:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suđenje po Spajićevoj tužbi: Medojević nije došao u sud, presuda za 30 dana

Presuda će biti donijeta u roku od 30 dana

U Osnovnom sudu u Podgorici danas održana i zaključena glavna rasprava u postupku tužioca Milojka Spajića protiv tuženog Nebojše Medojevića zbog povrede prava tužioca na psihički integritet, čast, ugled i dostojanstvo. Presuda će biti donijeta u roku od 30 dana.

- Pred Osnovnim sudom u Podgorici održana je i zaključena rasprava u parničnom postupku tužioca Milojka Spajića protiv tuženog Nebojše Medojevića radi povrede prava ličnosti tužioca - prava na psihički (duševni) integritet, čast, ugled i dostojanstvo. Tužilac je tužbu podnio smatrajući da tuženi različitim objavama u medijima i na društvenim mrežama u periodu dužem od dvije godine vrši neosnovane napade na njega, stalno iznoseći nove optužbe, nazivajući ga korumpiranim, teškim kriminalcem, korumpiranom bitangom, lopovom i drugim pogrdnim izrazima, na koji način vrijeđa čast, ugled i dostojanstvo tužioca. Tuženi je u odgovoru na tužbu ukazao da se tužiocem nije ni bavio, već je isključivo vodio računa o javnom interesu i trošenju budžetskih sredstava građana Crne Gore, pa je čak predao i krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu objašnjavajući ko je i kako kršio zakon, kako bi se njegovi navodi na kvalitetan način rasvijetili, te da se radi o javnoj debati, a ne o nekom ličnom odnosu prema tužiocu- saopštila je sudija portparol Ivana Becić.

Na glavnu raspravu nisu pristupili tuženi i njegov punomoćnik, iako su bili uredno obaviješteni, zbog čega je glavna rasprava održana u njihovom odsustvu.

- Punomoćnik tužioca je, obzirom na veliki broj već izvedenih dokaza, odustao od izvođenja drugih dokaza predloženih u tužbi, pa je sud donio procesno rješenje kojim je opozvao izvođenje ovih dokaza. Sud je opozvao i rješenje kojim je određeno saslušanje tuženog u svojstvu parnične stranke, budući da se tuženi nije odazvao na poziv suda, iako je uredno obaviješten i svoj izostanak nije opravdao, pa je sud cijenio da bi svako dalje pozivanje vodilo odugovlačenju postupka i stvaranju nepotrebnih troškova- navela je Becić.

Punomoćnik tužioca je u završnom izlaganju naveo da je utvrđeno da je tuženi grubo povrijedio pravo tužioca na psihički (duševni) integritet, pravo na čast, ugled i dostojanstvo, što proizilazi iz sadržaja i naslova tekstova provedenih u toku postupka. Ukazao je da prilikom pisanja, izricanja i objave spornih izjava tuženi nije provjerio i utvrdio istinitost i potpunost informacija koje iznosi, već je iznosio neistinite i uvredljive činjenice sa ciljem da se diskredituje tužilac, na koji način je nanio nematerijalnu štetu tužiocu za koju je odgovoran.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 10:23