/ - JEDAN OD OSUMNJIČENIH ZA UBISTVO VUJOVIĆA/ -/FOTO: ŽANA BOJANIĆ -
01/07/2024 u 14:00 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Svjedok o zločinu u mjestu Šteke: "Pokazao mi je snimak, rekao mi je da je ubio čovjeka"

Svjedok Slađana Jovović saslušana je danas pred podgoričkim Višim sudom povodm ubistva Vidaka Vujovića.

Ona je navela da joj je Dražen Vojvodić, sa kojim je bila u emotivnoj vezi, pokazao snimak koji joj je bilo stresno da gleda. Kada ga je, kako je rekla, pitala šta je to, on joj je kazao "ubio sam čovjeka". Navela je da ne zna da li je snimak autentičan.

Jovović je saslušana u sudskom postupku, u svojstvu svjedoka, povodom ubistva Vidaka Vujovića, koje se dogodilo nadomak Cetinja u mjestu Šteke. Za to su optuženi Dražen Vojvodić i Novica Đikanović. Postupak vodi sudija Veljko Radovanović 

Jovović je sudu navela  da je bila prije osam godina u emotivnoj vezi sa optuženim Vojvodićem.

Ona je kazala da su se u noći između 01. i 02. aprila 2023. godine, sastala sa Vojvodićem kod “Delte”. Dodala je da joj je  pokazao video snimak na telefonu.

Prema njenim riječima, na snimku se  vidi šuma i priroda i momak koji je ležao na bok, čijis eglas čuje i koji izgovara: “Nemoj”!. Zatim je, kako je navela, u pozadini  čula smijeh optuženog Vojvodića i pucanj.

(VIDEO) Vještak utvrdio da optuženi za ubistvo Vujovića ipak čuje: Sud izrekao kaznu od 1000 eura zbog odlaganja ročišta

- Rekao je da će nešto da mi pokaže. Izvadio je telefon i pustio snimak. Vidjela sam momka da leži bočnom stranom na zemlji. Vidjela sam mu lice iz profila, ali ga nisam prepoznala. Taj momak na snimku je rekao: “Nemoj”!. Pitala sam Dražena, šta je ovo.  Rekao je: “Ubio sam čovjeka”. Nije rekao gdje se to nalazi. Pomislila sam da to nije istina. Plakala sam. Odbijala sam dalje da gledam taj snimak, bilo mi je stresno. Rekla sam da mi se više ne javlja. Poslije nekoliko dana mediji su objavili da je nađeno tijelo. Nakon nekoliko dana došli su iz policije da dam izjavu - navela je svjedok.

Ona je dodala da je psihički i fizički  Dražen zlostavljao dok su bili u emotivnoj vezi.

- Te večeri kada mi je pokazao snimak, nisam vidjela pištolj kod njega - kazala je Jovović.

Odgovarajući na pitanja advokata Damira Lekića, branioca optuženog Vojvodića, svjedok Slađana Jovović je kazala da joj je Dražen izgledao čudno te noći kada su se sreli oko ponoći između prvog i drugog aprila.

Advokat Lekić je prigovorio njenom iskazu u dijelu koji se razlikuje od odbrane optuženog Vojvodića.

- Ona iznosi neistine u odnosu na mene. Gledala je snimak na kojem se ja ne vidim. I 10 dana je ćutala, što je sasvim čudno. Ostavljam sudu da to razmotri. Ona hoće da me predstavi kao ubicu a bili smo u emotivnoj vezi- kazao je optuženi Vojvodić.

Vujadin Vujović, otac stradalog Vidaka, primijetio je da je svjedokinja prećutala krivično djelo.

Navodi istrage:

Povodom ubistva Vidaka Vujovića na optuženičkoj klupi našli su se već osuđivani Dražen Vojvodić i Novica Đikanović. Podsjetimo, ubistvo se dogodilo 31. marta ove 2023, a tijelo je pronađeno 8. aprila oko 10 časova kada je mještanin obavijestio Uprava policije da je makadamskom putu ugledao ugljenisani leš.

Prema navodima optužnice, Vojvodić i Đikanović su namamili Vidakovića da dođe u nenaseljeni dio Šteka. Vojvodić ga je, kako se sumnja, vozilom,,golf 5“ dovezao do tamo i ispalio najmanje četiri projektila iz pištolja marke,,CZ M57“, cal. 7,62 mm, fabričkog broja C-11295. Vujović jebio živ i okrivljenom govorio,,nemoj“, a sve to je gledao Đikanović.

Nakon toga, VDT dalje navodi da polili tijelo benzinom i zapalili, da bi potom zajedno napustili lice mjesta. U optužnici stoji i da je navedeno da je Vujović bio teškog materijalnog stanja i da se od januara družio sa Vojvodićem koji mu je nudio da izvrše neku pljačku. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jul 2024 14:26