Nelegalna gradnja, ilustracija / - FOTO: OPšTINA TIVAT
19/02/2024 u 12:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tivat: Krivične prijave zbog nelegalne gradnje

Pripadnici policije i inspektori Urbanističko-građevinske inspekcije zatekli, dodatno izgrađen sprat, a na drugom objektu objekat sa pet nadzemnih i dvije podzemne etaže

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Jug", Odjeljenja bezbjednosti Tivat su u cilju otkrivanja i sprečavanja nelegalne gradnje, u saradnji sa Urbanističko-građevinskom inspekcijom, su nakon kontrole u mjestu Opatovo, na katastarskoj parceli Donja Lastva registrovali odstupanje od građevinske dozvole koju posjeduje firma "Gugi Commerce d.o.o. Budva".

Kako su pripadnici policije i inspektori Urbanističko-građevinskom inspekcijom zatekli, na jednoj parceli izgrađen dodatni sprat i veće proširenje garaže, dok je na drugoj parceli bez građevinske dozvole i neophodne dokumentacije urađen objekat sa pet nadzemnih etaža i dvije podzemne etaže koje su povezane sa garažom i jednom etažom sa primarnim objektom, saopšteno je iz Uprave policije.

- Od strane inspekcije zabranjeno je izvođenje daljih radova - navodi se u saopštenju.

U službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Tivat prikupljena su obavještenja na zapisnik od odgovornog lica u firmi "Gugi Commerce d.o.o. Budva", B.S. (61).

On je, kako se sumnja, bez pribavijene građevinske dozvole i tehničke dokumentacije na ovaj način dobio preko 1.100 m2 stambenog prostora i tom prilikom nanio štetu budžetu Crne Gore preko 100.000 eura.

Sa dogđajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru po čijem je nalogu protiv privrednog društva "Gugi Commerce d.o.o. Budva" i B.S. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršeno krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 01:15