Ilustracija / - DAN
01/04/2024 u 15:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tokom protekle sedmice: Registrovano 91 krivično djelo, 39 osoba uhapšeno

U Crnoj Gori prethodne sedmice registrovamo je 91 krivično djelo, za koje će odgovarati 99 osoba, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da je najviše krivičnih djela registrovano iz oblasti opšteg kriminaliteta (79), dok je policija procesuirano i 11 iz oblasti ekonomskog kriminala.

- Od ukupnog broja registrovanih krivičnih djela, 28 djela je u trenutku izvršenja bilo sa nepoznatim izvršiocem, od kojih je operativnim i drugim angažovanjem pripadnika policije rasvijetljeno 20 -  kazali su iz Uprave policije.

Kako su dodali, procenat rasvijetljenosti krivičnih djela je 71,4 odsto, prenosi MINA.

Iz Uprave policije su kazali da je kriminalistička policija uhapsila 39 osoba, od kojih 29 zbog krivičnih djela, a deset zbog prekršaja.

Iz Uprave policije su kazali da je u Ulcinju uhapšen maloljetnik zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

Kako su kazali iz policije, registrovano je i 15 krivičnih djela iz oblasti nasilja u porodici, a u skladu sa Zakonom o zaštiti od nasilja u porodici podnijeto je 18 prekršajnih prijava.

Kako se navodi u saopštenju, u akciji Sektora za borbu protiv kriminala pronađen je uhapšen visokorangirani pripadnik jedne organizovane kriminalne grupe, I.K. (38).

I.K. je, kako su objasnili, policija potraživala na osnovu potjernice NCB Interpol Podgorica zbog više krivičnih djela.

- Aktivnosti na otkrivanju i suzbijanju djela iz oblasti zloupotrebe narkotika rezultirale su podnošenjem sedam krivičnih prijava protiv četiri poznata i više, za sada, nepoznatih osoba - kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je podnijeto 20 prekršajnih prijava protiv 20 osoba, zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe opojnih droga.

- Policija je prethodne nedelje oduzela preko 40 kilograma marihuane i manju količinu kokaina - navodi se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je, u istom periodu, 20 maloljetnika osumnjičeno za 11 krivičnih djela.

Kako su objasnili, maloljetnici su osumnjičeni za nasiljničko ponašanje, razbojništvo u pokušaju, zlostavljanje, oduzimanje vozila, uništenje ili oštećenje tuđe stvari, teške krađe, krađe, kao i krivično djelo izazivanje panike i nereda.

Iz Uprave policije su kazali da službenici zaduženi za otkrivanje visokotehnološkog kriminala rade na identifikaciji nepoznatih osoba koje su na zvanične mejl adrese uputile mejlove sa lažnim dojavama o postavljenim eksplozivnim napravama u osnvnim i srednjim školama.

Kako su kazali, u Kotoru je jedna osoba uhapšena zbog krivičnog djela iskorišćavanje djece za pornografiju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 18:15