Vrhovno državno tužilaštvo / - FOTO: A.DABANOVIć
13/06/2024 u 15:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tužilac će pristupiti zakazanim ročištima pred sudom u predmetu “državni udar”

Vrhovno državno tužilaštvo saopštilo je, povodom predmeta “državni udar”, da će pretresima zakazanim za 20. i 21. jun 2024. godine pred nadležnim sudom, pristupiti državni tužilac.

- Takođe, povodom poziva za kontrolno saslušanje koji je uputio skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu, Vrhovno državno tužilaštvo obavijestilo je članove Odbora da, uzimajući u obzir zakonska ograničenja, predstavnici Državnog tužilaštva neće moći učestvovati u radu Odbora na temu rada Državnog tužilaštva u konkretnim predmetima- navodi se u saopštenju.

Naime, saglasno Zakonu o parlamentarnom nadzoru u oblasti bezbjednosti i odbrane, rad Državnog tužilaštva u konkretnim predmetima, ne može biti predmet parlamentarnog nadzora i kontrole.

- Napominjemo da, prema Zakonu o državnoj upravi, predmet parlamentarnog nadzora u postupku kontrolnog saslušanja može biti samo rad Vlade ili organ državne Uprave u oblasti bezbjednosti i odbrane, čiji se odgovorni predstavnici pozivaju na kontrolno saslušanje, ali ne i rad Državnog tužilaštva koje je Ustavom Crne Gore određeno kao jedinstven i samostalan državni orgaa- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:40