/ - FOTO: TVCG/PRINTSCREEN
05/05/2022 u 10:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тужилаштво ће разматрати кривичну пријаву против Марковића, Секулићке

ЕПЦГ је у децембру добила одговор да је кривична пријава одбијена.

Тужилаштво ће разматрати кривичну пријаву коју је Елетроприреда Црне Горе (ЕПЦГ) поднијела против бившег премијера и министарке економије, Душка Марковића и Драгице Секулић, те власника Унипрома и Комбината алуминијума Веселина Пејовића и свих чланова бившег Одбора директора ЕПЦГ, саопштио је предсједник Одбора директора ЕПЦГ Милутин Ђукановић, јавља радио CG преноси портал RTCG.

-Врховно државно тужилаштво усвојило је жалбу адвоката Електропривреде Црне Горе на одлуку тадашњег тужилаштва да се одбије кривична пријава против Душка Марковића, Веселина Пејовића, Драгице Секулић и чланова Одбора директора Електропривреде Црне Горе и ту пријаву ће разматрати тужилаштво-казао је Ђукановић у емисији Link na Radiјu Crne Gore.

ЕПЦГ је у децембру добила одговор да је кривична пријава одбијена.

-Држава је дала Комбинату алуминијума бесплатне ЦО2 кредите а касније је државна компанија откупила те ЦО2 кредите за 17 милиона еура. Зар није било природније да је ЕПЦГ та средства уплатила рецимо и еко фонд који би касније финансирао разне пројекте из области екологије- подсјетио је Ђукановић.

Он је додао да је пуно комисија у ЕПЦГ разматрало претходно пословање компаније и најавио да ће та компанија ових дана тужилаштву предати сву неопходну документацију.

-Сматрамо да тим пословима треба да се бави тужилаштво и да утврди да ли је било неправилности и гдје их је било- казао је Ђукановић.

Каже да ново руководство има јасну слику о томе шта се дешавало.

-Видјели сте ову причу око трговине ЦО2 кредитима, врло је спорна приватизаија Рудника угља Пљевља, такође почетак еколошке реконструкције, документација, како је уговор склопљен на 55 милиона еура, плаћање аванса, однос ЕПЦГ са КАП-ом, према Првој банци. Све су то чињенице али нека те чињенице поцјењује тужилаштво а ЕПЦГ ће доставити сву потребну документацију- казао је Ђукановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:22