/ FOTO. Ž.B. Privođenje Miloševića
13/03/2023 u 14:13 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužilaštvo predalo još jednu "SKY" prepisku kao dokaz protiv Miloševića

Ovo je treća "SKY" komunikacija koja se pojavljuje u ovom predmetu i to nakon podizanja optužnice, tokom sudskog postupka

Viši državni tužilac Željko Tomković predao je danas sudiji Veljku Radovanoviću još jedan "SKY" materijal koji predlaže kao dokaz u predmetu povdom ubistva Radomira Đuričkovića. Podsjećamo, pred podgoričkim Višim sudom u toku je za pomenuti slučaj postupak portiv Marija Miloševića, Vukana Vujačića i Igora Mašanovića.

"SKY": Milošević tvrdi da mu smještaju robiju, a VDT da je on sa Kašćelanom dogovarao lažne svjedoke

Ovo je treća "SKY" komunikacija koja se pojavljuje u ovom predmetu i to nakon podizanja optužnice, tokom sudskog postupka.

Ranije je odbrana Marija Miloševića predala "SKY" prepisku iz koje proizilazi da mu osobe koje vrše komunikaciju smještaju robiju. Međutim, VDT Željko Tomković je zatim  predao sudu takođe "SKY" prepisku u kojoj se, kako navodi VDT, odvija sporna komunikacija između Miloševića i vođe kavačkog klana Slobodana Kaščelana.

"Napraviću ja da je Mario pucao": Preko "SKY"-a dogovarali robiju za Miloševića?

Zatim, danas je Tomković sudu predao još jedne spise za koje je navo da su "SKY" komunikacije za koje je od strane Uprave policije odrađenja naliza, te ih predložio kao dokaz. 

Suđenje Mariju Miloševiću: Po izlasku iz sudnice inspektori kontrolisali svjedoka

Advokatica Bojana Franović je upitala kakve veze ta komunikacija ima sa ovim predmetom. Sud će u narednom periodu da se izjasni o ovom dokaznom predlogu.

I današnje suđenje za ubistvo Đuričkovića je odgođeno, kao i prošlo, zbog toga jer se jedan od optuženih nalazi u izolaciji kako bi se utvrdilo da li ima koronavirus.

Свједок три пута мијењао исказ па након тога оптужио Милошевића за убиство: Завадили су се кавчани и шкаљарци

NAVODI OPTUŽNICE:

Podsjećamo, Mario Milošević je obuhvaćen optužnicom koja se odnosi na predmet ubistva  Radomira Đuričkovića koje se dogodilo 10.oktobra 2016. . Milošević je, prema navodima optužnice,  označen kao direktni izvršilac ubistva.

Kako je navedeno optužnicom, okrivljeni  su za 2.100 eura kupili vozilo „reno megan“ koje je korišćeno prilikom ubistva, konkretno da je optuženi Vujačić preuzeo vozilo 9. oktobra 2016. u Podgorici. Dalje se navodi da su  10. oktobra u Cetinju pratili kretanjeg Đuričkovića, sačekali ga da uđe u vozilo u Ulici IV proleterske u blizini lokala „Konoba“.

-U tom trenutku okrivljeni Milošević je ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana-navodi se u optužnici.

Osumničeni su, kako se dalje navodi,  pobjegli seoskim putem i zapalili vozilo u kojem su ostavili i automatsku pušku iz koje je pucano.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:50