Ilustracija / - DAN
01/10/2024 u 13:11 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

U okviru kampanje "Pojas za sve" izdato 2,5 hiljade naloga za plaćanje novčane kazne

Za vrijeme realizovanja kampanje "Pojas za sve" policijski službenici su izdali 2.501 nalog za plaćanje novčane kazne vozačima i putnicima u vozilu koji nijesu koristili sigurnosni pojas, dok je tokom cijelog septembra za isti prekršaj izdato ukupno 3.867 naloga za plaćanje novčane kazne, saopšteno je iz policije.

Shodno planskim aktivnostima Uprave policije, Sektora policije opšte nadležnosti, kampanja je realizovana u periodu od 14. do 30. septembra u saradnji sa Nacionalnim biroom osiguravača Crne Gore.

Kampanja je imala za cilj podizanje nivoa svijesti građana, odnosno učesnika u saobraćaju, o poštovanju zakonske obaveze korištenja sigurnosnih pojaseva na svim mjestima u vozilima na kojima su pojasevi ugrađeni, kao i obavezno korišćenje bezbjednosnih sjedišta za prevoz djece, dodaje se.

Sa aktivnostima na sankcionisanju ovog prekršaja službenici saobraćajne policije će nastaviti nesmanjenim intezitetom i u narednom periodu, a ovom prilikom još jednom  apelujemo  na sve učesnike u saobraćaju koji imaju zakonsku obavezu korišćenja sigurnosnih pojaseva, da koriste iste, kao i da poštuju saobraćajne propise zbog lične bezbjednosti i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju, zaključuje se u saopštenju.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. oktobar 2024 13:11