Oduzeti kokain / - UP
22/06/2023 u 19:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Podgorici uhapšene dvije osobe: Prevozili dva kilograma kokaina visoke čistoće

Kriminalistička policija je u podgoričkom naselju Tološi uhapsila državljanina Turske M.B. (40) i državljanku Crne Gore M.F.B. (40), nakon što je detaljnom kontrolom vozila pronašla dva pakovanja kokaina, čija se ulična vrijednost procjenjuje na skoro pola miliona eura

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“ – Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju otkrivanja i suzbijanja tzv. ulične distribucije narkotika, pronašli i oduzeli oko dva kilograma kokaina visoke čistoće, čija se ulična vrijednost procjenjuje na skoro pola miliona eura. Dvije osobe su lišene slobode, saopšteno je iz uprave policije.

- Podgorička policija je danas u Ulici partizanski put zaustavila vozilo marke „VW Passat“ podgoričkih registarskih oznaka u kojem su se nalazili M.B. (40) državljanin Republike Turske i M.F.B. (40) državljanka Crne Gore. Detaljnom kontrolom vozila kriminalistička policija je pronašla i oduzela dva pakovanja sa sadržajem praškaste materije bijele boje, za koju se sumnja da je opojna droga kokain, ukupne težine od oko dva kilograma, kao i jedno manje pvc pakovanje sa sadržajem materije za koju se sumnja da je heroin, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su pojasnili, preliminarnim analizama je utvrđeno da je pronađeni kokain najviše čistoće i kvaliteta, a kriminalistička obrada upućuju na sumnju da je navedni kokain prokrijumčaren u našu državu sa namjerom stavljanja u dalju tzv. uličnu prodaju na području Crne Gore.

- Procjenjuje se da bi ulična vrijednost kokaina, ove čistoće i kvalitat, miješanjem radi dobijanja na količini, iznosila skoro pola miliona eura. Oduzeta opojna droga biće vještačena u Forenzičkom centru Uprave policije. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.B. i M.F.B. liše slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, navode iz UP.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 05:32