igor bozovic / - DAN
12/04/2024 u 13:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Spužu uhapšen Igor Božović: Nakon izlaska iz pritvora stavili mu lisice na ruke

U akciji Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), po nalogu Specijalnog državnof tužilaštva (SDT) jutros je uhapšen pripadnik kavačkog klana Igor Božović (53).

Njega su lišili slobode prilikom izlaska iz pritvora, na kapiji zatvora u Spužu. Naime, Božoviću je jutros istekao pritvor, u kojem je bio tri godine, odnosno od 12. aprila 2021. godine kada je uhapšen sa sinom Vladimirom u Portugalu po potjernici Interpola Podgorica.

U podgoričkom Višem sudu vodi se postupak protiv Božovića, Slobodana Kašćelana i drugih. Prema navodima optužnice, Slobodan Kašćelan i Igor Božović, krajem maja 2010. godine, organizovali su kriminalnu grupu čiji su se članovi bavili švercom droge, iznudama, zelenašenjem, pranjem novca i davanjem mita.

SUĐENJE "KAVČANIMA" - Kašćelan: Istragu spakovala jedna fukara; Božović: Osudite me na smrtnu kaznu ako sam kriv

Optužnicom su obuhvaćeni i Vladimir Božović, Miloš Radonjić, Siniša Vlahović, Aleksandar Đurišić, Igor Đurišić, Davor Prelević, Stefan Brnović, Aleksandra Bogdanović, Đerđ Camaj, Zlatko Samardzić i Ilija Dedović.

Tužilaštvo smatra da su Kašćelan i Božović bili zaduženi za planiranje krivičnih djela, davanje naređenja članovima organizacije i obezbjeđivanje novca. Navodi se da su i učestvovali u vršenju nekih krivičnih djela.

Navodnom članu "kavačkog" klana Vladimiru Božoviću ukinut pritvor

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 19:56