Akcija SIPA-e / - SIPA
22/07/2022 u 21:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

U Trebinju uhapšen ubica crnogorskog policajca zbog droge

Jedan od najtraženijih narko dilera sa Balkana zbog trgovine narkoticima Milan Matković uhapšen u akciji Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine(SIPA)

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) uhapsili su u Trebinju Milana Matkovića, jednog od najtraženijih narko dilera sa Balkana zbog trgovine narkoticima.

Matković je prvi put u javnost dospio zbog trostrukog ubistva u Srbiji, kada je hicima iz automatske puške ubio crnogorskog policajca Nebojšu Simovića,Kotoranina Aleksandra Bojanića i Darka Brajovića iz Sarajeva. Tada je ranjen i Darko Bilić iz Kumbora.

Kako pišu Večernje novosti, Matkovićeve poruke su pronađene u aplikacijama Sky i Anom. Kriptovane poruke su brojnim policijskim agencijama u svijetu potvrdile ranije sumnje da je Matković jedan od najvećih narko bosova na Balkanu. Mediji u Srbiji su, pozivajući se na svoje policijske izvore, objavljivali da je Matković preuzeo poslove Darka Šarića.

Za Matkovićem je austrijsko pravosuđe raspisalo crvenu potjernicu. Osumnjičen je za trgovinu kokainom. Policija je prilikom pretresa automobila pronašla veću količinu novca. SIPA bi u narednom periodu trebala pretresti i objekte koje je koristio.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 18:53