Lepa Medenica / - UP
03/11/2023 u 18:17 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

U Višem tužilaštvu formiran predmet povodom pronalaska veće količine ulja kanabisa

Nalaz vještačenja dostavljen tužilaštvu

U podgoričkom Višem državnom tužilaštvu formiran je predmet povodom pronalaska skladistene veće količine sumnjive materije (ulja kanabisa) u firmi Hanf farma, zbog čega je Uprava policije dostavlila inicijativu za vještačenje te materije, potvrdila je portalu Dana rukovoditeljka i portparolka VDT-a Lepa Medenica.

Ona je kazala da je nalaz vještačenja dostavljen tužilaštvu, u kome je utvrđeno sadrži THC u koncentraciji iznad dozvoljene.

- Riječ je o opojnoj drogi te je dat nalog Upravi policije za preduzimanje određenih mjera i radnji, a sve u cilju utvrđivanja da li u radnjama određenih lica ima elemenata krivičnog djela iz nadležnosti ovog tužilaštva - kazala je Medenica.

Podsjećamo, Pobjeda je ranije objavila tekst u kojem se navodi da bi tužilaštvo uskoro trebalo da donese odluku hoće li doskorašnji premijer Dritan Abazović i nekoliko osoba iz njegovog okruženja biti saslušani nakon što je, kako navodi taj list, prije desetak dana Forenzički centar završio analizu uzoraka ulja industrijske konoplje uzetih iz magacina kompanije Hanf pharma iz Podgorice i utvrdio da sadrže čak 150 procenata više sadržaja THC od dozvoljenog, zbog čega se ovaj proizvod tretira kao narkotik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 11:42