/ - VUKOTIĆA UBILI NAPADAČI NA MOTORU NA AUTO-PUTU U ISTANBULUFOTO: PRINTSCRREN, SHUTTERSTOCK, ILUSTRACIJA (Kurir.rs.)
22/09/2022 u 12:50 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ubijeni u razmaku od 15 dana: Otkriva se veza između Vlaovića i Vukotića?

Da su Vlaović i Vukotić bili bliski saradnici, otkriveno je dešifrovanjem poruka sa aplikacije Skaj

Crnogorski istražitelji otkrili su da je Goran Vlaović (38), koji je ubijen u avgustu na hrvatskom ostrvu Pagu, zapravo bio desna ruka ubijenom Jovanu Vukotiću (42), šefu škaljarskog klana, koji je samo 15 dana kasnije izrešetan u Istanbulu, piše Kurir.rs.

Ubistvo Vlaovića, koga su bezbjednosne službe označile kao "škaljarca", bilo je iznenađenje za mnoge, jer se on nije eksponirao.

Radoje Živković uhapšen zbog sumnje da je umiješan u ubistvo Vukotića

- Ispostavilo se da je imao važnu ulogu u škaljarskom klanu i da je bio visoko rangiran u hijerarhiji. Bio je čovjek od povjerenja Jovana Vukotića, praktično njegova desna ruka. Njegovim smaknućem poslata je jasna poruka Vukotiću da je on sledeći. Prema nekim mišljenjima, ubice su bile spremne i za mogućnost da Vukotić dođe na Vlaovićevu sahranu, te da ga tu likvidiraju. Vjerovatno je zbog toga sahrana Vlaovića i odlagana, pa kasnije obavljena u strogoj tajnosti - navodi izvor.

Ubistvo Vlaovića u Hrvatskoj: Osumnjičenom odbijena kaucija, ponuđeno 100.000 eura

Da su Vlaović i Vukotić bili bliski saradnici, otkriveno je dešifrovanjem poruka sa aplikacije Skaj.

Da je Vlaović bio mozak "škaljaraca", potvrdile su i prepiske s Vukotićem i ostalim "škaljarcima" koji su bili angažovani za transport kokaina.

Vlaović je likvidiran 25. avgusta oko šest ujutru, kad je s devojkom Draganom Banić, misicom iz Srbije, izašao iz kluba na Pagu. Za ubistvo je osumnjičen Kragujevčanin Duško T. (28), koji je odmah uhapšen. Vukotić je likvidiran 8. septembra u Istanbulu, a njegov ubica je pobjegao. Vjeruje se da je u pitanju profesionalac, kome to nije prvo ubistvo.

- Nama zatvaraju grad prekosutra zbog korone na 10, 15 dana, Zmule bi sutra pokupio pola kocke i doneo pare, možemo li za

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 09:31