Dritan Abazović / foto: lazar ružić
11/06/2024 u 14:35 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ubistvo Duška Jovanovića: Tužiteljka pozvala Abazovića da saopšti saznanja o umiješanosti Lazovića

Viša državna tužiteljka Danka Ivanović Đerić pozvala je Dritana Abazovića da iznese svoja saznanja o umiješanosti Zorana Lazovića u likvidaciji glavnog i odgovornog urednika Dana Duška Jovanovića, saznaje portal Dan.

Podsjećamo da je Abazovića ranije pozvao Tužilaštvo da sasluša Lazovića u vezi ubistva Jovanovića.

- Pozivam nadležnog tužioca u slučaju ubistva Duška Jovanovića da sasluša Zorana Lazovića u vezi sa tim- istakao je ranije Dritan Abazović, bivši premijer i lider Građanskog pokreta URA, dodajući da je veoma zahvalan što se promijenila tužiteljka koji je nadležna za ovo djelo.

Abazović pozvao Tužilaštvo da sasluša Zorana Lazovića u slučaju ubistva Duška Jovanovića

Abazović je tom prilikom  dodao da,,odgovorno tvrdi da će otkrivanje i procesuiranje ubica Duška Jovanovića i njegovih nalogodavaca pokrenuti politički zemljotres u Crnoj Gori i mnoge stvari koje su se desile neposredno prije i poslije tog nemilog događaja biće mnogo jasnije za nadležne organe", navodeći da državnim organima stoji na raspolaganju ukoliko može biti od koristi.

(FOTO/VIDEO) Duškovo britko pero i dalje piše istinom, a njegova nedužna žrtva vapi za pravdom

Abazović je kazao da je ovo ubistvo glavnog i odgovornog urednika lista "Dan" najveći teg oko vrata pravde u Crnoj Gori.

-Tvrdim da je rješenje ubistva Duška Jovanovića jedino moguće u pronalasku ljudi koji bi mogli biti svjedoci-saradnici, a jedan od potencijalnih je i jedna osoba koja je trenutno u UIKS-u u Spužu - istakao je Abazović tokom sinoćnjeg intervjua u emisiji "Kontroverza" na Adria TV, dodajući da bi rješavanje slučaja ubistva Duška Jovanovića osvijetlilo istinu i u nekim drugim slučajevima gdje su ubijena neka druga lica.

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva i iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici za Dan su saopštili da će intenziviranje istrage o ubistvu Duška Jovanovića biti njihov prioritet i u narednom periodu.

Funkciju vrhovnog državnog tužioca u vrijeme ubistva Jovanovića obavljala je Vesna Medenica, za koju je tadašnji načelnik CB Podgorica Milan Vujanović prije nekoliko godina izjavio da je opstruirala istragu. Nakon nje, VDT je godinama bio Ivica Stanković, a zatim je za vršioca dužnosti VDT-a imenovan Dražen Burić. Potom je za v.d. VDT-a iazabrana Tatjana Begović, a nakon nje Maja Jovanović, da bi u decembru prošle godine za vrhovnog državnog tužioca bio imenovan Milorad Marković. Od ubistva Jovanovića u Crnoj Gori se promijenilo osam vlada, na čijem čelu su se tokom tri decenije smjenjivali Milo Đukanović, Filip Vujanović, Duško Marković, Igor Lukšić, Žarko Šturanović... Nakon što je u avgustu 2020. DPS izgubio vlast, tri premijera su obećala pomake u istrazi o ubistvu prvog čovjeka "Dana" – Zdravko Krivokapić, Dritan Abazović i Milojko Spajić. Rezultata, nažalost još nema, ali ima političke trgovine i obećanja koja se iz godine u godinu ponavljaju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:48