Stefan Đukić / STEFAN ĐUKIć, DETECTIVE INFO
10/06/2024 u 11:31 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ubistvo Jovana Klisića: Žena Stefana Đukića tvrdi da je u bjekstvu bila zbog "kavčana"

Daijela Mandić, jedna od optuženih u predmetu koji je formiran povodom ubistva Jovana Klisića i ranjavanja Velizara Gardaševića, kazala je pred sudom da je u bjekstvu bila zbog "kavčana" i policajaca koji su radili za njih.

Ona je to navela u obraćanju sudskom vijeću kojim predsjedava sudija Amir Đokaj, povodim zahtjeva da joj se ukine pritvor. Njena advokatica Bojana Franović predložila je da joj sud pritvor zamjeni mjerom zabrane napuštanja stana. Mandić se u aprilu ove godine, nakon nekoliko godina bjekstva, predala Višem sudu u Podgorici.

Podsjećamo, kao direktni izvršilac ubistva Klisića i ranjavanja Gardaševića označen je Stefan Đukić. Optužnicom su obuhvaćeni i njegova supruga, majka i polubrat – Danijela Mandić, Zorica Đurović, Vuk Lakićević, zatim Marko Vujadinović (27), Hasip Murić (44), Andrija Glavičanin i Bojan Vuksanović.

Specijalni državni tužilac Vukas Radonjić protivio se predlogu za ukidanje pritvora i ukazao na činjenice da je Danijela Mandić više godina bila u bjekstvu. Radonjić je, povodim navoda advokatice Bojane Franović da i maloljetnom djetetu od optužene Danijele Mandić teško pada njen pritvor i da se krši Konvencija prava djeteta, kazao da postoji državna institucija koja može da preuzme brigu o njemu.

Franović je navela da je za vrijeme "nedostupnosti" optužena Mandić bila sa djetetom.

(FOTO) Škaljarci preko "SKY" za SPT planirali novac i kriptovane telefone: "Ako dođe ovaj naš, svaku istragu mogu da znam, garantujem glavom"

-Nisam bježala od policije, nego od "kavčana" koji su vršili uticaj. Konkretno, ovu optužnicu je podigao tužilac Saša Čađenović. On je sada optužen. Ja sam se predala kada su uhapšeni svi policajci koji su osumnjičeni i optuženi da su radili za kavčane- naglasila je okrivljena Mandić sudu.

Ona je to više puta istakla u obraćanju sudu. Zatim je reagovao SDT Vukas Radonjić, navodeći da za njega tvrdnje optužene nisu dovoljne za razlog za ukidanje pritvora.

- Optužnica je potvrđena od strane suda, suda kojem se optužena i predala - istakao je specijalni tužilac Radonjić konstatujući da za SDT argumenti koje navodi optužena ne stoje.

Predala se supruga Stefana Đukića: Nakon višegodišnjeg bјekstva iza rešetaka

Radonjić je, na iskaz optužene da se predala kada su uhapšeni oni koji su iz policije i tužilaštva a koji se sumnjiče da su radili za kavčane,  dodao da je SDT Saša Čađenović u pritvoru od decembra 2022. i da nisu uhapšeni svi službenici policije koji su osumnjičeni i da se nekima čak sudi u odsustvu jer su u bjekstvu.

Radonjić se u slobodnom kazivanju, koje se vodilo izeđu njega i odbrane, ukazao advokatici Bojani Franović da ga je mjesec dana ranije kontaktirala, slala poruke, "najavljivala" predaju optužene.

Optužena Mandić je, kao jedan od razloga za bjekstvo, navela i da je i njeno dijete doživjelo stres prilikom pretresa stana. Zatražila je da sud pusti taj snimak, ako nije zataškan.

(AUDIO/VIDEO/FOTO) "SKY" iz ukrajinskog zatvora - Policajac pomaže škaljarcima nakon ranjavanja Zvicera: "Bez novca nema dogovora"

Sud je na kraju ročišta donio odluku kojoj odbija da ukine pritvor okrivljenoj Danijeli ManSudija Amir Đokaj je donio i odluku o prinudnim dovođenju optuženog Hasipa Murića, za kojeg je sud tek danas putem telefonskog poziva saznao da nije više u UIKS-u.

Advokat Dragan Nikolić je prvo rekao sudu da nije uspio da stupi u kontakt. Zatim, nakon nekog vremena tokom današnjeg ročišta pročitao je poruku za koju je naveo da je od optuženog Murića. U poruci je navedeno da on danas nije mogao doći jer je imao smrtni slučaj u porodici i jer mu se operisala ćerka.

Sud je ukazao advokatu da za to dostavi dokumentaciju koja će to potvridti.

NAVODI ISTRAGE:

Specijalno tužilaštvo je Stefana Đukića označilo kao direktnog izvršioca likvidacije Klisića i ranjavanje Gardaševića 1. Novembra 2019. Godine dok se njegova supruga, majka i polubrat – Danijela Mandić, Zorica Đurović, Vuk Lakićević, zatim Marko Vujadinović (27), Hasip Murić (44), Andrija Glavičanin i Bojan Vuksanović terete za stvaranje kriminalne organizacije.

Đukić je optužen i da je dva i po mjeseca prije ovog zločina naoružan automatskom puškom upao u barski lokal,,Savoja“ da bi likvidirao Gardaševića. Međutim, njegov naum nije ostvaren jer se Gardašević nije nalazio u lokalu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:51