/ FOTO: RTCG
21/10/2022 u 17:14 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UBISTVO KLIKOVCA-Vukadinović: Brat mi je iz zatvora rekao da se sklonim zbog Lazovića

Optuženi Vukadinović je naveo da nije poznavao Alana Kožara i da nema veze sa ubistvom Klikovca

U podgoričkom Višem sudu, iznošenjem odbrane Predraga Vukadinovića, nastavljeno je suđenje za ubistvo Saše Klikovca. Optuženi Predrag Vukadinović  negirao je učešće u ubistvu  Klikovca. On je pred sudom kazao da se nakon tog zločina dao u bjekstvu kako bi "izbjegao sigurnu torturu Petra Lazovića i njegove ekipe", na šta je upozoren od strane brata koji mu je to javio iz zatvora. 

Podsjećamo, Vukadinović je u Sloveniji uhapšen 28. juna po međunarodnoj potjernici. Optuženi Vukadinović je naveon da nije poznavao  Alana Kožara, kojeg SDT oznalava kaon naručioca ubistva Klikovca. 

- Miloš Marković je jedini kojeg poznajem od optuženih u ovom slučaju.Znamo se sigurno pet godina – kazao je Vukadnović. 

Dodao je da ga je Marković pozvao  krajem jula, dok se nalazio u Ulcinju, i zamolio da iznajmi kućicu na Adi Bojani za njega jer mu je trebalo da odmori. 

-Kada sam mu predložio da kućicu iznajmi sam kad dođe, Miloš mi je rekao da je izgubio ličnu kartu. Rekao sam da ću iznajmiti kućicu za njega ali da mu ne mogu praviti društvo jer sam sa prijateljima- pojašnjava optuženi. 

Vukadinović je dodao da  svaki vikend u junu i julu provodi u Ulcinju sa svojom suprugom i drugom sa i njegovom ženom. Nakon što se Marković smjestio u kućicu, Vukadinović navodi da ga je ostavio i otišao na plažu  gdje mu je bilo društvo.

-Miloš me pozvao narednog dana i tražio da mu produžim boravak za dan u već iznajmljenoj kućici. Tada sam mu rekao da je na portalima izašla vijest da se on traži zbog ubistva Saše Klikovca i da ne želim da mu produžavam iznajmljivanje kućice- naveo je optuženi. 

Vukadinović je pred sudom ispričao da se tog dana vratio u Podgoricu i da pošto je stigao kući pozvao ga je brat Janko koji se nalazi u Istražnom zatvoru. 

-Rekao mi je da se sklonim jer me traže Petar Lazović i njegovi kriminalci. Nisam ga pitao odakle mu ta informacija. Onda sam pobjegao jer sam se plašio torture.Ne bih bio prvi koji je nakon hapšenja preživljavao torturu –kazao je Vukadinović.

Pored Vukadinovića i Markovića na optužnicu su Marko Šuković i Ivan Milačić dok je Jovan Milković optužen za nedozvoljeno držanje oružja.

Prema optužnici SDT-a ovu kriminalnu organizaciju formirao je pokojni Alan Kožar po čijem nalogu je Marković 18. jula 2020. godine, ukradenim ,,golfom 3 “kojim je upravljao Šuković, došao ispred restorana ,,Kod Crnogorca” i sa zadnjeg sjedišta ,,na podmukao način i u prethodno obećanu nagradu u iznosu od 20.000 eura pucao na Klikovca.

Na Klikovca je pucano dok se nalazio za volanom svog automobila ,,citroen C3”. Istraga navodi da je  Milačić bio zadužen za praćenje žrtve i nabavku opreme, maski i oružja, koje je nakon zločina zakopao zajedno sa Šukovićem u zaseoku Poljice. Tada su iskopani karabin sa optičkim nišanom i četiri metka, automatsku pušku M-70, sa dva okvira, pištolj marke “para” i veću količina municije. 

-Zadatak Vukadinovića je bio da pruža logističku podršku izvršiocima krivičnog djela, obezbjeđuje novac za rentiranje “štek stanova”-navodi SDT. 

Klikovac se u policijskim evidencijama vodio kao bezbjednosno interesantno lice. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 09:12