/ - ФОТО: БИЉА БРАШЊО
20/06/2022 u 15:07 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Убиство Мрдака: У Београду ухапшен Миљковић због разбојништва у Никшићу

Слиједи комуникација надлезних министарстава правде обије дрзаве у оквиру екстрадиционог поступка

Међународно тражено лице Н.М. (37), држављанин Босне и Херцеговине и Републике Србије, лоциран је циљаном потрагом и лишен слободе у Београду 17. јуна. Како незванично сазнајемо, ухапшен је Немања Миљковић.

- За њим је расписана међународна потјерница НЦБ Интерпол-а Подгорица на основу наредбе Вишег суда у Подгорици ради вођења кривичног поступка због сумње да је 20. октобра 2021. године у Никшићу, са више саизвршилаца, извршио кривично дјело разбојништво,  којом приликом је на радном мјесту смртно страдао радник фирме физичког обезбјеђења „Security Guard Montenegro“ Љубиша Мрдак- речено је из Управе полиције.

Слиједи комуникација надлезних министарстава правде обије дрзаве у оквиру екстрадиционог поступка.

Више државно тужилаштво подигло је оптужницу против седам осумњичених који су, према оптужби, 20. октобра 2021. године, убили радника обезбјеђења никшићке Поште током пљачке, Љубишу Мрдака. Због тога ће се судити Митару Кнежевићу, Стојану Албијанићу, Немањи Миљковићу, Петау Золаку, Срђану Свјетлановићу, Давиду Бањцу и Стефану Регојевићу.

Према ранијим сазнањима портала Дан, Мрдак се борио са пљачкашима и покушао да спријечи крађу новца који је био намијењен за пензије које додјељује пошта у Никшићу. Наоружани нападачи кобног дана су пресрели возило које превози новац. У овом кривичном дјелу користили су бибер спреј и оружје. Након ове пљачке пронађено је запаљено возило за које се сумња да је коришћено у извршењу овог кривичног дјела.

Како је раније саопштено, усарадњи са полицијом и Тужилаштвом БиХ, поднијета је кривична пријава против седам  лица, три су у бјекству, два су из Црне Горе и два из Босне и Херцеговине, казала је раније Маја Јовановић, државни тужилац, на конференцији Управе полиције.

Како је саопштено на прес конференцији, отуђено је нешто преко 423.000 еура. За тројицом осумњичених који су у бјекству расписана је Интерполова међународна потјерница.

- Спроведен је претрес штек станова по Никшићу за које се сумња да су осумњичени користили. Осумњичени се терете за кривично дјело разбојништво са смртним исходом - казала је тада тужилац Јовановић.

Истражитељи су утврдили да је та група од јула припремала разбојништво М. К. и Р. С. из Будве, поријеклом из Бања Луке и А. С. казао је Лазар Шћепановић из криминалистичке полиције. Додао је да полиција трага за М. Н, С. С. и Б. Д.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. april 2024 11:38