/ -/FOTO: KURIR.RS, BEOGRADSKI MEDIJI, MUP RS (UBIJENI NIKOLA BOJOVIć)
17/06/2024 u 12:27 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Ubistvo Nikole Bojovića: Koljenšić osuđen na 30 godina zatvora

Nikšićanin Ratko Koljenšić osuđen je na 30 godina zatvora u predmetu povodim ubistva Nikole Bojovića. Koljenšić je osumnjičen za kirvično djelo teško ubistvo putem pomaganja.

Postupak je vodila i presudu je izrekla sudija Vesna Kovačević.

Stav suda je, između ostalog, da je Koljenšić pokretom ruke dao znak  Saši Cvetanoviću gdje da se sakrije kada bude izvršavao ubistvo Nikole Bojovića.

Za ubistvo Bojovića VDT traži kaznu od 30 godina - Odbrana: Svjedok u dogovoru sa tužilaštvom Srbije

Pokojni Nikola Bojović je rođeni brat Luke Bojovića. Luka Bojović je označen kao visokopozicionirani saradnik škljarskog klana.

Advokat Ratka Koljenšića, Boris Marinović je kazao u izjavi za medije da nema dokaza protiv Koljenšića i da smatra da je sud bio pod pritiskom presude koja je izrečena u Beogradu.

Sudija je navela da je, između ostalog, na osnovu dokaza i iskaza svjedoka utvrđeno da je Koljenšić zajedno sa Sašom Cvetanovićem, po nalogu sada pokojnog Slobodana Šaranovića, izvršio navedeno krivično djelo i da su za to dobili po 30.0000 eura.

U obrazloženju presude navodi se da je Šaranović podstrekao i dao nalog za ubistvo Nikole Bojovića jer je bio ličnog uvjerenja da mu je po nalogu Luke Bojovića ubijen njegov brat. Šaranović je, kako je sudija Kovačević navela, angažovao Koljenšića i Cevtanovića kako bi osvetio brata.

Stav suda je da je Koljenšić sa Cvetanovićem zajedno iznajmio stan zbog izvršenja ovog krivičnog djela.

- Na video nadzoru se vidi optuženi Koljenšić koji se kretao ulicom, kod lica mjesta, prije izvršenja ubistva. On nije sporio da je tu bio. Takođe, antropološkim vještačenjem utvrđeno je da se radi o Koljenšiću i Cvetanoviću - kazala je sudija između ostalog.

Podsjećamo, u završnim riječima Više državno tužilaštvo predložilo je da sud osudi Ratka Koljenšića na 30 godina zatvora zbog izvršenja kirvičnog djela teško ubistvo putem pomaganja u slučaju likvidacije Nikole Bojovića.

DETALjI OPTUŽNICE:

U optužnici Višeg državnog tužilaštva navodi se da je Koljenšić od kraja aprila 2013. do 16. jula 2013. godine na teritoriji Crne Gore i Srbije sa umišljajem postao član organizovane kriminalne grupe, a koju su organizovali sada pokojni Šaranović i Delibašić, a čiji su članovi postali Vojnović, Slaviša Novaković i Goran Maletić (rođen Bojanić).

- Kolješić je 11. aprila 2013. iznajmio stan u Ulici vojvode Milenka u Beogradu, iznajmio automobil kako bi zajedno više dana prije izvršenja krivičnog dela pratili kretanje i ustaljene navike oštećenog. Oni su 29. aprila 2013. u ranim jutarnjim časovima zajedno došli u Ulicu carice Milice, pa je okrivljeni Koljenšić pokretom desne ruke pokazao Cvetanoviću mjesto na kome je najpogodnije da se sakrije i sačeka oštećenog i ubije ga. Cvetanović je sačekao dolazak oštećenog oko sedam sati, krenuo mu u susret i iz automatskog pištolja rafalno ispalio 15 projektila u glavu i tijelo sada pokojnog Bojović Nikole - navodi se u optužnici.

Optužnicom se navodi da su Šaranović i Delibašić stvorili plan, preduzimali radnje na skrivanju pripadnika grupe, pribavljali im lažne isprave, iznajmljivali stanove radi skrivanja poslije izvršenih krivičnih djela, obezbijedili novac za pripremu i izvršenje krivičnih djela, oružje i municiju (automatske pištolje i 500 komada municije), organizovali obuku u pucanju iz vatrenog oružja u mestu Lijeva Rijeka, a sve to radi vršenja krivičnog djela ubistvo.

SUD U BEOGRADU:

Odlukom suda u beogradu srpski državljani Saša Cvetanović i Slaviša Novaković osuđeni su na po 35 godina zatvora, dok su Nikšićanin Ratko Koljenšić i Beograđanin Miloš Delibašić dobili po 30 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi.

Svjedok saradnik Tužilaštva Miloš Vojnović osuđen je na 17 godina zatvora, a Goran Maletić (rođen Bojanić) na godinu. Vojnović je priznao ubistvo Vidakovića i zaključio sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal koji je prihvatio sud. Njemu je u kaznu od 17 godina uračunata i ranija kazna po drugoj pravosnažnoj presudi. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

27. septembar 2024 08:10