/ SRĐA LJEŠKOVIĆ - PRIVATNA ARHIVA
27/03/2023 u 14:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ugrožavanje sigurnosti Lješkoviću: Raduloviću pet mjeseci zatvora, Matijaševiću uslovna kazna

Raduloviću je zrečena i mjera bezbjednosti zabrana približavanja advokatu Srđi Lješkoviću, koja mjera će trajati dvije godine po pravosnažnosti presude

Zbog ugrožavanja sigurnosti advokatu Srđi Lješkoviću na pet mjeseci zatvora osuđen je Nikšićanin Ranko Radulović, a zbog pomaganja pri izvršenju krivičnog djela Željko Matijašević osuđen je uslovnom kaznom, tri mjeseca.

Advokat Lješković: Upozorio sam ANB da mi je ugrožena bezbjednost, nisu me zaštitili

- U krivičnom predmetu koji se vodi pred Osnovnim sudom u Nikšiću, protiv okrivljenih R.R., zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, i M.Ž. zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti putem pomaganja, donijeta je i javno objavljena presuda. R.R. za navedeno krivično djelo osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci. Izrečena mu je i mjera bezbjednosti zabrana približavanja Lj. S., koja mjera će trajati dvije godine po pravosnažnosti presude- saopšteno je iz Osnovnog suda Nikšić.

Uhapšeni Radulović i Matijašević zbog napada na advokata Lješkovića

Okrivljenom Matijaševiću za navedeno krivično djelo, izrečena je uslovna osuda kojom mu je utvrđena kazna zatvora tri mjeseca.

- I istovremeno je određeno da se ista neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od jedne godine, po pravosnažnosti presude, ne učini novo krivično djelo. Okrivljenom R.R. sud je nakon donošenja presude produžio pritvor, jer i dalje postoje zakonski- saopštila je savjetnica za odnose sa javnošću Svetlana Lalović.

LJEŠKOVIĆ: UPOZORIO SAM ANB DA MI JE UGROŽENA BEZBJEDNOST, NISU ME ZAŠTITILI

Advokat Srđan Lješković ranije je naveo da je nekoliko dana prije pomenutog događaja dobio informacije da mu je ugrožena bezbjednost. On je zbog toga kontaktirao Agenciju za nacionalnu bezbjednost kojem je, kako tvrdi, dostavio sva saznanja vezana za okolnosti zbog kojih i od kojih mu prijeti opasnost.

On je u dopisu koji je uputio ANB-u naveo da smatra da je ugrožen zbog određenih sudskih postupaka i lica koja su u sukobu interesa sa osobama koje je on zastupao pred sudom.

- Dostavio sam nadležnima sve informacije sa kojima raspolažem i kontaktirao sam ih o svim saznanjima, naveo sam i imena lica koji su svjedoci razgovora i radnji koje su bile upućene ka meni od strane osoba za koje sam naveo da su prijetnja po moju sigurnost. Takođe, detaljno sam naveo i o kojim sudskim postupcima se radi i osoba koje su u njima, a zbog kojih  mi je ugrožena bezbjednost od strane drugih lica- kazao je Lješković.

Lješković je ANB-u predao i Zahtjev za izradu bezbjedonosne procjene stepena ugroženosti i bezbjednosti. 

Međutim, Lješković takođe navodi da sumnja da neko iz ANB-a dostavlja informacije o njegovom kretanju licima od kojih smatra da mu prijeti opasnost.

- Iz Beograda od prijatelja, čija imena ne želim spominjati, mi je takođe preneseno da mi se nešto sprema i da budem obazriv. Žalosno je da ove i ovakve informacije dobijam sa ulice umjesto od službe- kazao je ranije Lješković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 20:10