Ilustracija / - (FOTO: PEXELS)
16/06/2024 u 14:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Uhapšen Budvanin: Osumnjičen da je namjerno vozilom udario maloljetnika, lažno se predstavljao kao policajac

Budvanska policija uhapsila je osumnjičenog za izazivanja opšte opasnosti i lažno predstavljanje građanima.

- Naime, policija je 15. juna obaviještena da je na karting stazi u zaleđu plaže Jaz, vozač automobila,,WV Turan“ bijele boje, budvanskih registarskih oznaka, krenuo svojim vozilom u pravcu više lica sa očiglednom namjerom da ih udari vozilom i to u više navrata, kada je i ostvario kontakt sa oštećenim, maloljetnim licem, odnosno udario ga vozilom u pokretu. Ostala lica uspjela su da se sklone iza drugih vozila. Vozač se nakon toga uputilo u pravcu Jadranskog puta, gdje je izazvao saobraćajnu nezgodu, udarivši pomenutim automobilom u stub ulične rasvjete a zatim se udaljio u nepoznatom pravcu, saopšteno je iz Uprave policije.

Povrijeđeno lice je transportovano u prostorije Hitne medicinske pomoći gdje su mu konstatovane lakse tjelesne povrede.

Takođe, u navodima građana koji su bili svjedoci pomenutih događaja se ističe da se ovo lice predstavilo kao policijski službenik, stavljajući na uvid određenu legitimaciju nalik na službenu.

- Nakon preduzimanja niza službenih mjera i radnji, brzom reakcijom na terenu, policija je identifikovala a potom lišila slobode lice M.K.(26) iz Budve, za kojeg je utvrđeno da se radi o službeniku Ministarstva unutrašnjih poslova-Filijale za upravne unutrašnje poslove u Budvi koji je radno angažovan na određeno vrijeme, a koji nije policijski službenik pa samim tim nije mogao imati policijsku službenu legitimaciju, navode iz policije.

O preduzetim mjerama i radnjama, upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, po čijem je nalogu protiv M.K. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom lažno predstavljanje. Imenovanom je danas, nakon saslušanja kod tužioca određeno zadržavanje do 72 časa.

Budva: Zbog nasilničkog ponašanja krivično će odgovarati dva maloljetnika

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 03:20