/ foto: VLADA CG
02/10/2022 u 10:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Saslušan Milošević: Dostavio traženu dokumentaciju o cigaretama

Spaljivanje cigareta organizovano je u četvrtak u prostorijama privatne firme kada je Milošević saopštio da će se uništiti roba vrijedna 3 miliona na tržištu, a u nabavci blizu milion

U Nikšiću je sprovedena akcija Specijalnog tužilaštva na planu zaustavljanja krijumčarenja cigareta, u okviru koje je, prema nezvaničnim informacijama, priveden veći broj osoba. Kako nam je nezavnično rečeno iz Uprave prihoda i carina, direktor Rade Milošević sinoć je bio pozvan, kao starješina ogranka, da dostavi dokumnetaciju koja se tiče oduzetih i uništenih cigareta i obavljen je informativni razgovor, nakon toga je pušten.

Milošević: Pokušavaju da nam imputiraju da se bavimo švercom, vodi se hibridni rat protiv članova Vlade

- Dezinformacija je da je bio uhapšen- rečeno je nezvanično za portal Dan.

Milošević je, prema nezvaničnim informacijama, govori nadležnima kako se u UPC odvijao  postupak čuvanja i spaljivanja oduzetih cigareta iz Slobodne zone Luke Bar. Nadležni su sinoći saslušali nekoliko članova Komisije za spaljivanje cigareta UPC.

Kako je nezvanično rečeno za Dan portal, krijumčarenje je realizovano prilikom uništavanja cigareta nedavno u Nikšiću. Osumnjičenima se stavlja na teret stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje cigareta.

Specijalno državno tužilaštvo sumnja da nije spaljena planirana količina cigareta.

Polovinom ove godine objavljeno je da je Uprava prihoda i carina organizovala u nikšićkoj privatnoj fabrici "Javorak“ paljenje veće količine zaplijenjenih cigareta pred komisijom koju je imenovao  Milošević. Šleper je ušao u krug fabrike a onda je obavljeno spaljivanje cigareta koje je svojevremeno uvezla jedna špediterska firma iz Bara.

Sve je izvedeno bez znanja Uprave policije, koja je u prethodnom periodu prisustvovala uništavanju cigareta. 

Kako je saopšteno večeras, Specijalno državno tužilaštvo u saradnji sa više nadležnih organa, zbog sumnje da je formirana organizovana kriminalna grupa koja se bavi zloupotrebom službenog položaja i krijumčarenje cigareta, odlučilo je da prati njihove aktivnosti.

Acija je sprovedena na više lokacija u Nikšiću. 

U Nikšiću akcija na presijecanju krijumčarenja cigareta

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. decembar 2022 16:31