Ilustracija / Shutterstock
18/02/2024 u 14:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uhapšen Danilovgrađanin za oduzimanje i paljenja vozila sarajevskom novinaru

Po dolasku u mjesto Komani tada nepoznati izvršilac je naredio oštećenom da izađe iz vozila, te mu je uputio riječi prijeteće sadržine po njegov život i tijelo, ukoliko bi o ovom događaju bilo šta rekao policiji, nakon čega se udaljio prema Danilovgradu, navode iz UP

Novinar mjesečnog lista „Staf“ iz Sarajeva S.V. (36) prijavio je policiji 16. januara da se, nakon što je bio na promociji svoje knjige na Cetinju, svojim vozilom odvezao ka Podgorici, sa licem S.S. (29), saopšteno je iz Uprave policije (UP).

- Oni su se tokom ove vožnje zaustavili na jednom autobuskom stajalištu poslije kružnog toka, ka Nikšiću, gdje im je prišlo nepoznato lice koje im je kazalo da idu odatle jer ne mogu tu da borave, te je nakon nekog vremena ovo lice ušlo u vozilo kod S.V., naredilo mu da ga stavi u pogon i da vozi prema Danilovgradu - navode iz UP.

Kako su istakli, tokom vožnje ovo nepoznato lice je omalovažavalo oštećenog.

- Po dolasku u mjesto Komani, tada nepoznati, izvršilac je naredio oštećenom da izađe iz vozila, uputio mu prijeteće riječi po njegov život i tijelo ukoliko bi o ovom događaju bilo šta rekao policiji, nakon čega se udaljio prema Danilovgradu - navodi se u saopštenju.

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su odmah, navode iz UP, preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti, raspisali potragu za navedenim vozilom, sa događajem upoznali tužioca, te intenzivnim radom na terenu došli saznanja o identitetu izvršioca.

- Vozilo je pronađeno zapaljeno i uništeno u mjestu Bajramovica, opština Cetinje. Identifikovan je L.B. (18) iz Danilovgrada i njemu se nakon konsultacija sa postupajućim tužiocem na teret stavljaju krivična djela oduzimanje motornog vozila i uništenje i oštećenje tuđe stvari i on je lišen slobode - naveli su iz policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:20