Ilustracija / - (FOTO: PEXELS)
12/04/2024 u 11:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ulcinj: Uhapšen osumnjičeni za ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja

Ulcinjska policija uhapsila je S.M. zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Naime, ulcinjsku policiju je jedno lice obavijestilo da je nakon verbalnog sukoba koji je imao sa S.M., to lice iz džepa izvadilo pištolj koji je usmjerio prema licu koje je podnijelo prijavu upućujući mu riječi prijeteće sadržine, nakon čega je vratio pištolj u džep i napustio lice mjesta.

- Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su, preduzimajući aktivnosti u odnosu na pomenutu prijavu, a po naredbi Osnovnog suda Ulcinj, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.S. i pronašli pištolj marke „Pietro Beretta“ kalibra 6,35 mm, kao i određenu količinu municije za ovo oružje. Zatim, policija je pronašla i vazdušnu pušku, 207 komada municije različite vrste i kalibra i lovačku pušku, navodi se u saopštenju.

Osim toga, ulcinjska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv N.M. (39) iz Republike Srbije zbog sumnje da je izvršio krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje.

- On je, kako se sumnja, ovo djelo izvršio na način što je kao investitor na jednoj katastarskoj parceli započeo građenje tri stambena objekta od po 100 kvadrata, bez prijave i dokumentacije koja je propisana kao neophodna Zakonom o planiranju prostora i izgradnju objekata, saopšteno je iz UP.

Takođe, policija je u Ulcinju, postupajući po planu pojačane kontrole saobraćaja, kontrolisala lice U.X. (22) sa Kosova kod kojeg je prilikom alkotestiranja utvrđeno da je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji 2,05 g/kg. Lice je lišeno slobode, te će u zakonskom roku biti sprovedeno sudiji za prekršaj na dalju nadležnost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 09:24