Zgrada Uprave policije / Dan
24/01/2024 u 10:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UP: Krivična prijava za utaju poreza i doprinosa

K.A. je preko pravnog lica pribavio za sebe protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 73.671 eura i time, u istom iznosu, pričinio štetu budžetu Crne Gore, saopštili su iz Uprave policije

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo utaja poreza i doprinosa, službenici Sektora za borbu protiv kriminala podnijeli su krivičnu prijavu nadležnom državnom tužiocu protiv privrednog društva „MAŠ-ING“ d.o.o iz Podgorice i odgovornog lica u ovom pravnom licu K.A. (38), saopštili su iz Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga su zajedno sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“ – Odjeljenja bezbjednosti Podgorica.

- K.A. je kako se sumnja, preko pomenutog pravnog lica, počinio djelo koje mu se stavlja na teret na način što je, u periodu od 2021. do 2023. godine, izvršio podizanja novčanih sredstava sa računa pravnog lica, po osnovu materijalnih i putnih troškova u ukupnom iznosu od 420.899 eura, koja nisu opravdana relevantnom knjigovodstvenom dokumentacijom, a sve u cilju da se potpuno ili djelimično izbjegne plaćanje poreza i doprinosa nadležnom državnom organu - navodi se u saopštenju Uprave policije.

Ističu da je na taj način K.A. preko pravnog lica pribavio za sebe protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 73.671 eura, u kojem iznosu je pričinio štetu budžetu Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 15:57