Uprava policije / - DAN
27/09/2024 u 15:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

UP: Šaranović ne utiče na dinamiku hapšenja, lične karte nisu kupovale partije koje su trenutno na vlasti

Ministar Danilo Šaranović nije vršio pritisak kada će se sprovesti realizacija bilo kojeg hapšenja, poručili su iz Uprave policije (UP) u reagovanju na izjave jednog dijela predstavnika političkih partija.

Ministar unutrašnjih poslova, kako konstatuju, ne utiče na dinamiku rada Uprave policije, osim što, kažu, “insistira na neselektivnosti u postupanju”. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopštavaju da operativna saznanja upućuju na to da se u slučaju hapšenja zbog sumnje na trgovinu ličnim kartama za korist političkih partija, radi o trgovini iz prethodnog perioda i ne za potrebe političkih subjekata koji su trenutno na vlasti.

- Uprava policije kroz svoje zakonom definisane nadležnosti, a u koordinaciji sa državnim tužilaštvom, samostalno preduzima planirane mjere i radnje i isključivo po nalogu državnog tužioca pristupa realizaciji predmeta i hapšenja za koja postoje osnovi sumnje da su izvršila određena krivična djela - stoji u reagovanju UP.

Planirane aktivnosti i realizacije predmeta, prema njihovim riječima, su unaprijed definisane i ograničene u skladu sa zakonskim mogućnostima državnog tužilaštva i Uprave policije, “bez obzira kada će se održati neki izborni proces”.

- U odnosu na lice koje je uhapšeno zbog stavljanja na teret krivičnog djela iz oblasti povrede izbornih prava, te iznijetih stavova jednog dijela političkih predstavnika da ministar unutrašnjih poslova vrši pritisak na dinamiku postupanja policije, kako bi prikrio da je ovo lice kupovalo lične karte za potrebe njegovog i drugih političkih subjekata koji su na vlasti, a u skladu sa prethodno navedenim odbacujemo ovakve tvrdnje kao neistinite - naveli su iz UP.

Podsjećamo, Podgoričanka M.K. (34) uhapšena je danas zbog sumnje da je počinila krivično djelo "povreda slobode opredjeljenja pri glasanju". Njena lična karta pronađena je prilikom pretresa Z.L. u podgoričkom naselju Zabjelo. Ona je, tokom saslušanja kazala da je ličnu kartu prodala za 50 eura jednom aktivisti, ali za prošle izbore, te da nije na te izbore ni izlazila. Navela je i da nikada nije uzela novac od tog aktiviste, koji joj je bio obećan, te da joj lična karta navodno od tada nije ni vraćana.

Uhapšena osoba kod koje su pronađene 24 lične karte i pasoš: Osumnjičen za povredu slobode opredjeljenja pri glasanju

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 15:47