Zaplijenjena marihuana / - FOTO: UP
25/11/2023 u 18:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Policija spriječila krijumčarenje 54 kg marihuane, uhapšen Podgoričanin

Tom prilikom su u vozilu pronađene dvije torbe u kojima su bila 54 pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine oko 54 kg

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala - Odsjeka za borbu protiv droga i Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su uz podršku pripadnika Mobilne jedinice za bezbjednost saobraćaja, spriječili krijumčarenje 54 kg marihuane i lišili slobode M.Đ. (65) iz Podgorice, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

- Naime, u sklopu planskih aktivnosti policije sprovedenih u cilju suzbijanja krijumčarenja opojne droge danas je oko 12,30 časovana auto - putu Podgorica - Kolašin, u mjestu Vjeternik, izvršena kontrola vozila marke  “Ford Kuga” podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao M.Đ - navodi se u saopšenju.

Tom prilikom su u vozilu pronađene dvije torbe u kojima su bila 54 pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine oko 54 kg.

- Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je M.Đ. navedenu drogu preuzeo u Podgorici i da je imao namjeru da je prokrijumčari u Republiku Srbiju - saopštili su iz UP.

Kako je navedeno, oduzeta droga biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

- Po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici M.Đ. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga navodi se u saopšenju UP.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 19:41