Ilustracija / Shutterstock
18/10/2024 u 18:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

UP: U Španiji uhapšen N.V.

Danas je u Španiji slobode lišen državljanin Republike Srbije koji se potražuje na međunarodnom nivou od strane više evropskih država, kao i od strane organa za sprovođenje zakona Crne Gore - NCB Interpola Podgorica, saopštili su iz Uprave policije (UP).

- Naime, slobode je lišen N.V. (34) iz Beograda za kojim je NCB Interpol Podgorica raspisao međunarodnu potjernicu zbog obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo ubistvo u pokušaju putem podrstrekavanja - naveli su iz UP.

Kako su istakli, slijedi nastavak komunikacije NCB Interpola Madrid i NCB Interpola Podgorica putem Interpolovog kanala komunikacije I24/7, u dijelu razmjene ekstradicione dokumentacije i molbe za izručenje ovog lica Crnoj Gori, imajući u vidu da je za ovim licem – članom organizovane kriminalne grupe, raspisano više međunarodnih potjernica, odnosno potjernica više država, a protiv kojeg je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo optužnicu zajedno sa optužnicom protiv R.Z., i koji se potražuju radi vođenja krivičnog postupka u Crnoj Gori.

Nikola Vušović uhapšen u Barseloni

Kako je portal Dan već objavioo, riječ je o Nikoli Vušović, koji je uhapšen u Barseloni. Slovi za jednog od vođa "kavačkog klana".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 18:22