Sa protesta Ima nas  / Foto: Lazar Ruzic
22/12/2022 u 15:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UP: Zbog nereda ispred Skupštine krivično će odgovarati jedna osoba

Protiv 13 osoba biće podnijete prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru

Službenici Uprave policije su, u odnosu na događaj ispred zgrade Skupštine Crne Gore od 12. decembra, kada je na policijske službenike, ali i na štićeni objekat – Skupštinu Crne Gore, izvršen organizovani napad od strane više lica, identifikovali ukupno 15 osoba, od kojih će jedna odgovarati krivično, a njih 13 prekršajno, dok je za jedno lice postupanje u toku, saopšteno je iz UP.

- Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici je naložio da se protiv V.I. (43) podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok se u odnosu na radnje Đ.I. (64), F.K. (30), M.V. (24), M.P. (54), Ž.J. (42), E.G. (58), R.K (47), M.V. (37), D.Ć. (44), A.P. (27), A.H. (31), R.V. (31) i M.K. (43), izjasnio da se ne stiču elementi krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Protiv ovih 13 osoba biće podnijete prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, navodi se u saopštenju.

Osim toga, identifikovano je i lice koje je navednog datuma upotrijebilo sprej sa nadražujućim djestvom u pravcu policijskih službenika, kao i u pravcu okupljenih građana, te su od A.M. (26) iz Danilovgrada prikupljenja obavještenja na te okolnosti, nakon čega je obavješten nadležni tužilac koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji djela.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 23:10