Pronađeno i oduzeto 20 komada Airsoft oružja (replike) / foto: UP
17/03/2024 u 14:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) UP: Zbog prijetećeg mejla uhapšen maloljetnik, u stanu pronađene replike oružja

Policija je uhapsila sedamnaestogodišnjaka iz Tuzi zbog prijetećeg mejla upućenog na adresu Srednje elektrotehničke škole "Vaso Aligrudić" u Podgorici.

Policija je saopštila i da je kod maloljetnika pronađeno 20 komada "airsoft" oružja (replike original oružja). Iz UP navode i da će protiv njegovog oca podnijeti prekršajnu prijavu zbog zanemiravanja djeteta.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, riječ je o akciji Odjeljenja bezbjednosti Podgorica u koordinaciji sa nadležnim državnim tužilaštvom.

- Osumnjičeni maloljetnik je, po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda. On je, kako se sumnja, 15. marta, uputilo mejl prijeteće sadržine na adresu pomenute škole, a kojom prilikom je zaprijećeno višestrukim ubistvima - saopšteno je iz policije.

image

Pronađeno oružje

foto: UP

Policija je po nalogu nadležnog suda izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi ovo maoljetno lice, a kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 20 komada Airsoft oružja (replike original oružja), od čega su dva komada predmet krivičnog djela. Osim toga od maloljetnika je oduzet računar i mobilni telefon.

Školi stigao prijeteći mejl: "Doći ću sa granatama, pištoljem i mitraljezom"

- Imajući u vidu kontinuirane događaje, u kojima su mete sajber aktivnosti bile, između ostalog i obrazovne ustanove, obavještavano javnost da će službenici Uprave policije u kontinuitetu nastaviti istraživanje ovih kriminalnih aktivnosti sa posebnim fokusom i pažnjom, kroz raspoložive kapacitete, u cilju zaštite društvene zajednice - saopštili su iz policije.

Iz Uprave policije apeluju na roditelje, obrazovne institucije i društvene činioce da daju doprinos u podizanju svijesti ovoj kategoriji lica prilikom sprovođenja aktivnosti u sajber prostoru na odgovorno ponašanje prilikom korišćenja informacionih tehnologija, kako bi se izbjegle posledice u široj društvenoj zajednici, kao i u odnosu na odgovorna lica.

- Službenici Uprave policije će zbog izazivanja panike i nereda koje je maloljetno lice prouzrokovalo slanjem prijetećih mejlova, protiv A.S., oca osumnjičenog maloljetnika, podnijeti prekršajnu prijavu zbog zanemiravanja djeteta, shodno članu 37 Zakona o zaštiti od nasilja u porodici - saopšteno je iz Uprave policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:35