Radović i Bulajić / - UPRAVA POLICIJE
27/03/2024 u 14:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uprava policije i Uprava carina na zajedničkom zadatku suzbijanja kriminala

V.d. direktora Uprave policije Aleksandar Radović si v.d. direktor Uprave carina Vladimir Bulajić dogovorili su konkretne korake ka unapređenju razmjene informacija i zajedničke analize rizika radi bolje identifikacije prijetnji, kao i formiranje operativnog plana za zajedničke akcije, koje će omogućiti efikasnije suzbijanje kriminala.

Radović i Bulajić su na sastanku razmotrili brojne teme od obostranog interesa i istakli značaj i namjeru za unapređenjem koordinacije i zajedničkog rada u cilju postizanja konkretnih mjerljivih rezultata, što će, kako su kazali, biti formalizovano definisanjem zajedničkih ciljeva i potpisivanjem memoranduma o saradnji između dvije institucije.

- Takođe, sagovornici su razgovarali i o funkcionisanju buduće Pomorsko informativne jedinice koja će za primarni zadatak imati unapređenje bezbjednosti na moru, te će  podrazumijevati i unapređenje međuinstitucionalne saradnje u ovoj oblasti, a sve u cilju što efikasnijeg nadzora nad pomorskim granicama, saopšteno je iz Uprave policije.

U kontekstu dijela razgovora koji se odnosio na državne granice Radović i Bulajić su razmatrali strategije za budući zajednički rad na graničnim prelazima radi efikasnog upravljanja resursima i osiguravanja bezbjednosti.

U završnici sastanka Radović i Bulajić su se osvrnuli i na pripremu za sprovođenje operativnih procedura tokom ljetnje turističke sezone radi obezbjeđivanja sigurnog okruženja za turiste i građane i ubrzanja graničnih procedura, te je naglašen značaj redovne i blagovremene komunikacije i koordinacije dvije službe radi efikasnog upravljanja.

- Ovaj konstruktivni sastanak bio je temelj jačanja partnerstva između Uprave policije i Uprave carina u cilju stvaranja sigurnijeg okruženja za naše građane, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:09