/ - PHOTO BY MAXIM ON UNSPLASH
08/01/2024 u 15:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uprava policije upozorava: Zloupotreba DHL-a na internetu

Uvijek obratite pažnju na linkove koje posjećujete, datoteke koje želite da preuzmete i ignorišite e-mail i sms poruke koje nijeste očekivali, a koje dolaze sa sumnjivih adresa

Uprava policije upozorila je građane Crne Gore na potencijalnu intrernet prevaru, u kojoj se pominje kompanija za međunarodni transport DHL.

- Ukoliko primite poruku sa inostranog broja telefona, a navodno u ime DHL, u kojoj se nalazi i link za dopunu informacija vezanih za adresu primaoca pošiljki i potvrde plaćanja carine, obavještavamo građane da je riječ o potencijalnoj prevari. Ovo je primjer Phishing (fišing) napada ili prevare gdje pošiljalac pokušava da vas zavara u cilju da odate svoje korisičko ime i lozinku, podatke sa bankovne kartice ili nesvjesno instalirate maliciozni softver - virus na vaš uređa- navodi se u saopštenju policije. 

Uvijek obratite pažnju na linkove koje posjećujete, datoteke koje želite da preuzmete i ignorišite e-mail i sms poruke koje nijeste očekivali, a koje dolaze sa sumnjivih adresa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:18