/ - UPRAVA ZA GAZDOVANJE šUMAMA
04/10/2024 u 11:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Uprava za šume: Krivična prijava protiv bivšeg rukovodioca PJ Mojkovac

Menadžment Uprave za gazdovanje šumama i lovištima podnio je Osnovnom državnom tužilaštvu Bijelo Polje krivičnu prijavu protiv službenika N. M., nekadašnjeg rukovodioca Područne jedinice Mojkovac.

- Naime, postoji osnova sumnje da je N. M., kao službeno lice, kršenjem zakona i propisa nesavjesno postupao u vršenju službe, svjestan svog djela čije je izvršenje htio i tom prilikom nanio veću štetu državi. Nakon što je komisija Uprave za gazdovanje šumama i lovištima obišla detaljno lokalitet Palješka gora i evidentirala bespravne sječe i druge nepravilnosti, utvrđeno je da je imenovani upotrebio šumski žig u ovoj Gazdinskoj jedinici, a da taj šumski žig nikada nije evidentiran da je zadužen u Područnoj jedinici Mojkovac, a da ga je isti donio iz Bijelog Polja i da se pomenuti čekić nigdje ne pojavljuje u zapisnicima i knjigama panjeva- navode u saopštenju.

Uprava podnijela više krivičnih prijava zbog šumskih krađa

Iz tih razloga, podnijeta je krivična prijava protiv istog Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju i očekujemo da će nadležno tužilaštvo hitno reagovati po našoj prijavi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 11:33