ilustracija / foto: srđa boljević
21/07/2024 u 07:23 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Uslovna kazna zbog izazivanja udesa

Predsjednik Osnovnog suda iz Rožaja sudija Mirsad Mujević osudio je E.S. zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja na kaznu zatvora u trajanju od 45 dana i istovremeno odredio da se kazna neće izvršiti ukoliko osuđeni u roku od jedne godine od dana pravosnažnosti ove presude, ne izvrši novo krivično djelo.

– Cijeneći psihički odnos okrivljenog prema učinjenom djelu, sud je utvrdio da je isti postupao iz nehata, budući da je okrivljeni bio svjestan da svojom radnjom može ugroziti saobraćaj i dovesti u opasnost živote i tijela ljudi, ali je olako držao da do toga neće doći ili da će to moći spriječiti.

Optužnicom mu je stavljeno na teret da je 1.11.2023. godine, oko 8.20 sati, na lokalnom putu Rožaje–Balotići, ne pridržavajući se saobraćajnog propisa, u uračunljivom stanju, svjestan da svojom radnjom može učiniti djelo, ali je olako držao da do toga neće doći ili da će to moći spriječiti, ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost živote i tijela ljudi.

– Upravljajući putničkim motornim vozilom lokalnim putem iz pravca sela prema gradu prilikom mimoilaženja sa drugim vozilom kojim je iz suprotnog pravca upravljao Dž.T., sa svoje lijeve strane nije ostavio dovoljno rastojanja između svog vozila i vozila sa kojim se mimoilazi, niti je vozilo pomjerio ka desnoj ivici kolovoza. Jednim dijelom vozila, i to lijevom stranom, prešao je sa svoje desne na lijevu polovinu kolovoza i prednjom čeonom lijevom stranom vozila, ostvario kontakt sa tim autom. Oštećeni Dž.T. je zadobio lake tjelesne povrede, čime je E.S. izvršio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 06:43