Božović priveden na saslušanje u SDT / - FOTO: ŽELJKA BOJANIć/DAN PORTAL
12/04/2024 u 22:21 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) Božoviću tužilačko zadržavanje: Negirao navode SDT-a, terete ga za članstvo u kriminalnoj organizaciji

Igor Božović, navodni visokopozicionirani član kavačkog klana, saslušan je od strane Specijalnog državnog tužioca Miroslava Turkovića. Nakon toga određeno mu je tužilačko zadržavanje od 72 sata. Njemu se na teret stavlja članstvo u kriminalnoj organizaciji.

Kako portal Dan saznaje od izvora bliskog istrazi, Božović je obuhvaćen istragom koja je ranije pokrenuta. On je pred tužiocem noćas negirao izvršenje djela za koje ga SDT tereti. Povodm toga, postupak  u odnosu na njega je razdvojen a u odnosu na druga lica je ranije po istom predmetu podignuta optužnica.

- Nakon što mu je istekao pritvor za djelo za koje je izručen od strane Portugala Crnoj Gori , dat je nalog za njegovo hapšenje na osnovu ove istrage -  pojašnjava izvor iz SDT-a za portal Dan.

 

Izvor portala Dan navodi da je Božović obuhvaćen istragom koja je pokrenuta u ranijem periodu a koja je usmjerena protiv više lica. Kao jedno od krivičnih djela u tom predmetu, SDT navodi i planiranje izvršenja dva ubistva. Međutim, to se Božoviću ne stavlja na teret.

Međutim, o konkretnim okolnostima na osnovu kojih je Božović danas uhapšen za sada nema zvaničnih podataka. SDT I SPO se nisu zvanično oglasili povodom toga.

image

Privođenje Igora Božovića

- FOTO: DAN PORTAL/ŽELJKA BOJANIć

Podsjećamo, u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) Božović je jutros uhapšen.

On je lišen slobode na kapiji zatvora u Spužu, kada mu je istekao pritvor, u kojem je bio tri godine, odnosno od 12. aprila 2021. godine kada je uhapšen sa sinom Vladimirom u Portugalu po potjernici Interpola Podgorica.

 

U Spužu uhapšen Igor Božović: Nakon izlaska iz pritvora stavili mu lisice na ruke

U podgoričkom Višem sudu vodi se već jedan postupak protiv Božovića, Slobodana Kašćelana i drugih.

SUĐENJE "KAVČANIMA" - Kašćelan: Istragu spakovala jedna fukara; Božović: Osudite me na smrtnu kaznu ako sam kriv

Prema navodima optužnice, Slobodan Kašćelan i Igor Božović, krajem maja 2010. godine, organizovali su kriminalnu grupu čiji su se članovi bavili švercom droge, iznudama, zelenašenjem, pranjem novca i davanjem mita

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:17