Владислав Дајковић / - Владислав Дајковић
07/04/2022 u 17:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Дајковић саслушан у Тужилаштву по замолници Албаније

Подсјетио је да је прије двије године направио фотографију са црногорском тробојком и написао текст да му је увијек драго да дође у древни српски град Скадар, гдје се лијепо осјећа

Предсједник Слободне Црне Горе Владислав Дајковић саслушан је у Тужилаштву у својству осумњиченог по захтјеву албанских судова и полиције.

-  После забране уласка на територију лажне државе Косово, по налогу Аљбина Куртија очигледно више не смијем да уђем ни у Албанију. Добио сам позив нашег тужилаштва који каже да се 7. априла јавим у просторије ВДТ-а у Подгорици ради саслушања по замолници Тужилаштва у Скадру због кривичног дјела подстицање мржње и свађа из члана 265 кривичног законика Албаније. Шта је то Владислав Дајковић урадио да би му сада забвранили да улазим у Албанију и да ме осуде тамо - навео је он.

Подсјетио је да је прије двије године направио фотографију са црногорском тробојком и написао текст да му је увијек драго да дође у древни српски град Скадар, гдје се лијепо осјећа.

- На саслушању сам казао да је Скадар древни српски град што је и истина и зато што смо то могли да учимо и да прочитамо у нашим историјским књигама током школовања кроз пјесме "Зидање Скадра на Бојани", али и кроз пјесму "Женидба краља Вукашина". Нисам урадио ништа од онога што ми нисам учио у школи - нагласио је он.

Поручио је да га Албанци нису затрашили и да га није брига и ако буде осуђен.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 11:28