Vasović priveden u SDT / - Ž.B.
06/06/2024 u 21:17 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO /FOTO) Vasović priveden u SDT: SKY na osnovu kojeg je uhapšen dio je istrage protiv Veljovića

Bivši šef kriminalistike barske policije Ilija Vasović priveden je noćas u Specijalno državno tužilaštvo na saslušanje.

Kako portal Dan nezvanično saznaje, od izvora bliskog istrazi, SKY prepiska koja se nalazi u sklopu ove istrage dio je spisa predmeta optužnice koja je podignuta protiv Veselina Veljovića i grupe.

Podsjećamo, Vasović je uhapšen danas.

- On se tereti za kriminalno djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja - kazao je ranije danas specijalni državni tužilac i potparol SDT-a, Vukas Radonjić.

image

Vasović priveden u SDT

- Ž.B.

Podsjećamo, Libertas je objavio transkripte sa SKY komunikacije gdje Vasović prema detaljnim instrukcijama odbjeglog optuženika Aleksandra Mrkića u januaru 2021. godine, sa lažnim diplomatom Stevanom Stivom Simijanovićem, u stanu Miodraga Dake Davidovića u Podgorici, ugovara preuzimanje svih poslova u vezi sa švercom cigareta u Crnoj Gori. Sudeći prema komunikaciji sa Sky ECC, u koje je Libertas imao uvid, a koje je Europol dao crnogorskoj policiji i tužilaštvu, policajac Vasović godinama se, navodno, bavio švercom cigareta, zloupotrebom službenog polažaja, pranjem novca i drugim krivičnim djelima.

Iliju Vasovića je u januaru 2017. godine za prvog saradnika, šefa kriminalistike, izabrao tadašnji načelnik Centra bezbjednosti (CB) Bar, Drago Spičanović. Kasnije je, od juna 2019. godine bio i prvi saradnik tada novoizabranog šefa CB Bar Veselina Magovčevića.

Razriješen je sa te funkcije u aprilu 2021. godine, po odluci tadašnjeg vršioca dužnosti direktora Uprave policije Zorana Brđanina. Od tada je neraspoređen. Vasović je, prije imenovanja na mjesto šefa kriminalistike u Baru, bio inspektor za krvne delikte u Odjeljenju bezbjednosti Ulcinj.

Vasović saslušan u SPO, biće priveden kod tužioca

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

23. jun 2024 13:20