Preko ”skaja” i Belivuka do Katnića i Lazovića / - FOTO: SRđAN BOLJEVIć, DAN
15/04/2024 u 18:32 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Katnić i Lazović privedeni kod istražnog sudije

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i bivši funkcioner Uprave policije Zoran Lazović privedeni su kod sudije za istragu podgoričkog Višeg suda.

Podsjećamo, oni su sinoć saslušani kod specijalnog državnog tužioca i njima je određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata.

Lazović je negirao navode tužilaštva i nije odgovarao na pitanja tužioca. Njemu se na teret stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

image

Privođenje Katnića i Lazovića

- FOTO: Ž.BOJANIć

Katnić je odbio da angažuje branioca, pa je advokat po službenoj dužnosti samo dobio rešenje o zadržavanju. On nije prisustvovao saslušanju Katnića. Katniću se na teret stavlja članstvo u kriminalnoj organizaciji i zloupotreba službenog položaja.

Preko „skaja” i Belivuka do Katnića i Lazovića

Kako je portal Dan sinoć i pisao, SDT u sklopu ove istrage navodi i kao sporno odluku o ukidanju zabrane ulaska Veljku Belivuku i marku Miljkoviću, saradnicima kavačkog klana.

Specijalni tužilac Saša Čađenović, kako je advokat Zoran Piperović sinoć odsgovorio na pitanje novinara, bi u ovom predmetu trebalo prema navodima tužilaštva da bude jedan od članova kriminalne organizacije.

Podsjećamo, Zoran Lazovć je, zajedno sa bivšim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem uhapšen u  akciji po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem.

- Na osnovu međusobne saradnje i višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je, uz asistenciju Sektora policije specijalnih namjena, lišilo slobode M.K., bivšeg glavnog specijalnog tužioca i Z.L., bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije,zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja - saopštio je ranije danas Vukas Radonjić, državni tužilac i portparol SDT-a.

(VIDEO) Lazović negirao navode SDT-a, nije odgovarao na pitanja tužioca

I iz Uprave policije oglasili su se povodom ove skcije.

- Uprava policije je jutros, po nalogu i u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, lišila slobode M.K. i Z.L. koji se sumnjiče da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.Naime, predmet radnog naziva "Alfa" je rezultat višemjesečnog rada, međunarodne saradnje i koordinacije Specijalnog državnog tužilaštva sa nekoliko organizacionih jedinica Uprave policije, a posebno Specijalnim policijskim odjeljenjem - naveli su iz UP 

(VIDEO) Katniću određeno tužilačko zadržavanje

Dodaju da je današnja realizacija pomenutog predmeta nastavak ranije započetih aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i predstavlja kontinuitet aktivnosti u sveobuhvatnom reformskom procesu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:17