/ - FOTO TWITTER SKRINŠOT
27/05/2023 u 14:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Pušten jedan od uhapšenih za šverc 430 kilograma kokaina preko Luke Bar

U akciji u kojoj je ta droga zaplijenjena učestvovala je i crnogorska policija

Albanski Specijalni sud za organizovani kriminal i korupciju pustio je na slobodu jednog od uhapšenih u okviru akcije koja je dovela do otkrivanja 430 kilograma kokaina koji je preko Luke Bar dopremljen do Albanije. U akciji u kojoj je ta droga zaplijenjena učestvovala je i crnogorska policija.

Na ovaj način, Sud je uvažio zahtjev advokata Sokola Tahiraja da na slobodu pusti njegovog kijenta Kida Košena, koji je uhapšen u okviru policijske akcije. Kako prenosi "albaniandailynews.com", pritvor je zamijenjen mjerom obaveznog pojavljivanja.

Velika akcija albanske i crnogorske policije, uz podršku američke DEA i njene kancelarije iz Grčke, izvedena je 24. novembra prošle godine, i tada je otkriveno 430 kilorgama kokaina sakrivenog u pošiljci u 20 tona đubriva. Ukupno je tada uhapšeno deset osoba, među kojima je bio i nekadašnji gradonačelnik opštine Frakul Viktor Cervanaku.

Pošto je albanska policija nekoliko mjeseci držala tovar pod prismotrom, među uhapšenima su bila četiri mladića, za koje se osnovano sumnjalo da su umiješani u šemu trgovine kokainom.

Identifikovani su kao Bledar Matoši, star 33 godine, ranije osuđivan za nedozvoljeno držanje oružja; Kid Košena (28) ranije osuđivan za nanošenje povreda; Klajdi Vrioni (32), ranije osuđivan zbog posjedovanja oružja bez dozvole i teške povrede i Redion Meši, (22), koji je upravljao vozilom gde je oružje pronađeno.

Kokain vrijedan 40 miliona eura, za koji je crnogorska policija utvrdila da se nalazi u pošiljci organskog đubriva - koje je još u julu prošle godine stiglo u Luku Bar iz kolumbijske luke Buenaventura brodom "Monte Cervino" - zaplijenjen je u u Albaniji u novembru.

Kontejner, u kojem se nalazilo organsko đubrivo raspoređeno na 20 paleta, “kroz Crnu Goru bio je u tranzitu, dok je krajnja destinacija bila Albanija", što je potvrdila i crnogorska policija tada. 

 Ova zapljena kokaina bila je samo jedna u nizu sličnih akcija policije, u kojima je u više navrata pronađena velika količina ove opojne droge.

U avgustu 2021. policija je zaplijenila rekordnih 1,2 tone kokaina u jednoj privatnoj kući u Zeti u blizini Podgorice, prenosi rtcg portal.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 14:29