Advokat Stefan Jovanović i Vladimir Erić / - Ž.V.
24/09/2024 u 10:27 h
Žana VlahovićŽana Vlahović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Odložena kontrola optužnice za slučaj "Tunel" - Erić: Sve je velika greška

Ročište za kontrolu optužnice u slučaju "Tunel" - obijanje i krađa iz depoa Višeg suda odloženo je danas. Kako je kazala sudija Dragana Lubarda, nisu svi okrivljeni uredno primili poziv. Naredno ročište zakazano je za 11. oktobar sa početkom u 12 časova.

Optuženicom su obuhvaćeni Katarina Baćović, Marijan Vuljaja, Nikola Milačić, Predraga Mirotića, svi iz Podgorice. Takođe, optuženi su i Lozničanin Vladimira Erić, Veljko Marković, Milan Marković i Dejan Jovanović, zbog sumnje da su učestvovali u obijanju depoa Višeg suda.

Sudija Lubarda je kazala da pozivi za današnje ročište nisu uredno dostavljeni Markovićima i Jovanoviću, su u bjekstvu.

-  Osnovni sud ukinio je pritvor mom branjeniku uz obrazloženje da nakon što je urađena DNK analiza, nema dovoljno dokaza,  osnovane sumnje da on ima veze sa krivičnim djelima za koja se tereti- kazao je Advokat Vladimira Erića, Stefan Jovanović.

Erić je rekao da je sve jedna velika greška.

- Zbog toga ispaštam ja i moja porodica. Ja ću se i dalje odazivati na svaki poziv ovog suda- naglasio je Erić novinarima ispred Osnovnog suda.

NAVODI OPTUŽNICE

- Podignuta optužnica protiv osam lica u predmetu poznatom u javnosti "Tunel" Protiv okrivljenih V.M., M.M., D.J., V.E, P.M., K.B., N.M., M.V., Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je pred Osnovnim sudom u Podgorici, podiglo optužnicu u predmetu poznatom u javnosti "Tunel". Navedenom optužnicom okrivljenima V.M., M.M., D.J., V.E., P.M, K.B. i N.M. stavljeno je na teret krivično djelo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelom teška krađa, a K.B. i krivično djelo falsifikovanje isprave, dok je okrivljenom M.V. stavljeno na teret krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Navedenom optužnicom je u bitnom predstavljeno da su V.M., M.M., D.J., V.E., P.M., K.M. i N.M., postali pripadnici grupe zajedno sa više nepoznatih lica koju je organizovalo za sada nepoznato lice, koja je imala za cilj vršenje krivičnog djela teška krađa - rečeno je ranije za portal Dan.

Dalje se navodi da je "tako  po stavu optužbe okrivljeni N.M. za potrebe grupe, angažovao K.B., da zakupi poslovni prostor u Njegoševoj ulici u Podgorici, prisilivši je da se preruši i tako fotografiše, pri čemu joj je donio lažnu ličnu kartu koja je glasila na ime Andrijana Marić, koju je ona upotrijebila prilikom iznajmljivanja stana preko agencije "Nekretnine.me".

Advokat Jovanović o slučaju "Tunel": Političari koji su kršili pretpostavku nevinosti Ivice Piperovića da upute izvinjenje

- Nakon toga je muško lice koje se lažno predstavljalo kao Edin Adžihmetović preuzeo ključ od majke vlasnice poslovnog prostora, nakon čega su okrivljeni V.M., M.M., D.J., i V.E., kako se to navodi u optužnici, upotrebom podesnog alata iz podrumskih prostorija zakupljenog poslovnog prostora prokopali podzemni tunel dužine oko 30 m do depoa Višeg suda u Podgorici u kojem se nalazi dokazni materijal predmeta koji su završeni ili su u toku - dodaju u ranijrm odgovoru.

Dalje se navodi da su "tom prilikom su u periodu od 8. - 11. septembra 2023. godine kroz otvor koji su napravili probijanjem betonskog zida izvršili pregled i preturanje više predmeta i stvari pri čemu su otuđili više telefona, oružje - pištolje i puške, kao i manju količinu različitih vrsta droga, i navedene stvari iznijeli u kofere i najlonske kese, odvezli ih taksi vozilom do stana u ul. Ksenije Cicvarić, koji je zakupilo lice koje se lažno predstavilo kao Miloš Marković".

Podignuta optužnica za slučaj "Tunel": Optužbi oslobođen jedino Piperović

- Okrivljeni P.M. je svojim vozilom navodio teretno vozilo u kojem su ostali okrivljeni prethodno stavili sredstva izvršenja krivičnog djela, sve do mjesta Botun uz rijeku Moraču, gdje su bacili ta sredstva a zatim teretno vozilo sakrili. U odnosu na M.V. u optužnici se navodi da je ovaj okrivljeni u periodu od 15. septembra 2023. godine do 12.10.2023. godine, krio okrivljenu K.B. nakon što mu je rekla da se potražuje zbog obijanja depoa Višeg suda u Podgorici i da je objavljena fotgrafija lične karte koju je koristila prilikom iznajmljivanja poslovnog prostora u Njegoševoj ulici i da želi da se sakrije, u iznajmljenom stanu u City kvartu - zaključuju iz Osnovnog suda u ranijem saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 12:35