/ foto: lazar ružić
13/06/2024 u 08:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) SPO nastavlja pretres "ničije kuće"

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) nastavljaju danas pretres "ničije kuće" koji su započeli juče. Objekat se nalazi u elitnom naselju Gorica.

Pretres je počeo juče u popodnevnom satima, a prisustvovali su vlasnik te nekretnine i firme Master inženjering Vladan Ivanović i njegovi pravni zastupnici Marko Milošević i Zoran Piperović.

image

Zoran Piperović

foto: lazar ružić

Advokat Marko Milošević rekao je juče da se radi o objektu koji se nalazi u sivoj fazi i dodao da je Ivanović ranije saslušan i da je nakon izjave uslijedio pretres.

image

Ničija kuća

foto: lazar ružić

Advokat je, između ostalog, kazao da naredba ne sadrži osnove sumnje i osnovanu sumnju, već se krajnje nezakonitom po njegovom mišljenju, navodi samo sumnja, bez podvlačenja o kakvoj sumnji se radi.

(FOTO/VIDEO) SPO ušao u "ničiju kuću"

- Na raspolaganju su kompletni resurs, kuća, popisi, rade popise stvari... Sve je transparentno, vrlo objektivno, vrlo realno, pokazujemo sve što treba. Mislim da nema tu ništa da se nađe, sigurni smo da ne može ništa da se nađe - navodi Milošević.

On je kazao da se pretres sprovodi od strane desetak predstavnika SPO.

- Smatramo da oni nisu ni kompetentni, niti stručni da utvrde bilo šta, bilo kakve činjenice. Pustićemo sve, neka ide sve svojim tokom. Trenutno od preko stotine stavki koje planiraju da obrade, nismo završili ni tri četiri, tako da je veoma upitno dokad će ovo trajati - kazao je advokat.

Advokati: SDT da uspostavi kontakt sa Kneževićem radi potencijalne saradnje

Podsjećamo, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović kazao je prije nekoliko dana da su u predmetu poznatom pod nazivom "Ničija kuća" došli do interesantnih informacija pretresom određenog telefonskog uređaja. Specijalno državno tužilaštvo formiralo je 2021. godine, predmet povodom tvrdnji Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) da su bivši predsjednik države Milo Đukanović i njegov sin Blažo 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom, skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih djevičanskih ostrva, Paname i Gibraltara.

Kneževića saslušao SDT: Tvrdi da ima dokaze za "prvi milion" i "ničiju kuću"

Do tih podataka došao je Istraživački centar MANS-a kroz globalnu istragu o ofšore poslovima pod nazivom “Pandora papiri” (Pandora Papers) koju je vodio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) sa partnerima iz 117 zemalja.

image

Ničija kuća

foto: lazar ružić

Vlasnik Atlas grupe Duško Knežević izjavio je ranije da se kuća pored vile “Gorica” gradi za predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, ali da se vodi na njegovog prijatelja Vladana Ivanovića.

image

Ničija kuća

foto: lazar ružić

To je Đukanović demantovao.

image

Zoran PiperoviĆ i Marko Miloševoć 

foto: lazar ružić

- Netačno je da je ta kuća u mom vlasništvu. Netačno je da smo ikada on i ja mogli razgovarati na tu temu, a njegov je umišljaj da smo prijatelji. On nikada nije bio dio toga kruga. Imam strogu selekciju prijatelja- kazao je ranije Đukanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:42