Vesna Medenica i advokat Zdravko Begović / - FOTO: PORTAL DAN/BOJANA BOžOVIć
27/02/2024 u 12:58 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Suđenje Medenici: Tužilac Radonjić tražio izuzeće sutkinje Rabrenović, smatra da je pristrasna

Hvatate se za rokovnik, a niste čuli moj stav. Sve što je rekao advokat Begović stoji, ali pitanje je hoćemo li da se držimo zakona ili ljudskih obzira? Prošli put je bio takav slučaj, niste postupili zakonito, hoćete li i ovaj put? Tražim Vaše izuzeće jer način na koji postupate mi ukazuje da ste pristrasni, naveo je tužilac Radonjić

Državni tužilac upućen na rad u SDT Vukas Radonjić danas je u postupku koji se vodi protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i suspendovane sutkinje Privrednog suda Milice Vlahović Milosavljević tražio izuzeće postupajuće sutkinje Višeg suda u Podgorici Nade Rabrenović, jer smatra da je pristrasna.

Naime, njegov zahtjev je uslijedio nakon predloga odbrane da se i ovaj glavni pretres odloži i reakcije sutkinje Rabrenović, koja je, kako je kazao tužilac "odmah uzela rokovnik da zakaže novi pretres, a nije mu dala da iznese svoj stav".

Branilac Medenice, advokat Zdenko Tomanović uputio je dopis sudu za odlaganje ročišta, imajući u vidu njegovo zdravstveno stanje, a uz to je dostavio i ljekarsku dokumentaciju. U dopisu je naveo da je njegovo prisustvo neophodno zbog strategije odbrane i djelotvornosti odbrane, te zamolio za odlaganje iako su ispunjene procesne pretpostavke da se održi. Njegov kolega, takođe branilac Medenice, advokat Zdravko Begović, kazao je da je Tomanoviću zbog ozbiljne povrede ograničeno kretanje, zbog čega narednih 30 dana neće moći da pristupi sudu.

- On nije jedan od onih koji pokušavaju da izigraju sud, dolazio je i kada je znao da se ročište neće održati, naveo je advokat Begović.

Na to je reagovao tužilac Radonjić, iskazujući primjedbu na rad suda.

- Hvatate se za rokovnik, a niste čuli moj stav. Sve što je rekao advokat Begović stoji, ali pitanje je hoćemo li da se držimo zakona ili ljudskih obzira? Prošli put je bio takav slučaj, niste postupili zakonito, hoćete li i ovaj put? Tražim Vaše izuzeće jer način na koji postupate mi ukazuje da ste pristrasni, naveo je tužilac Radonjić.

Kako je saopštila sutkinja Rabrenović, spise predmeta dostaviće predsjedniku Višeg suda u Podgorici Borisu Saviću, koji će odlučiti o zahtjevu tužioca. Suđenje je odloženo na neodređeno vrijeme.

image

Vesna Medenica i advokat Zdravko Begović

- FOTO: PORTAL DAN/BOJANA BOžOVIć

Vlahović-Milosvljević je optužena da je kao službeno lice i javni funkcioner, sudija Privrednog suda Crne Gore, krajem 2018. i početkom 2019. godine pod pritiskom bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice zloupotrebila službeni položaj.

Podsjetimo, prethodno ročište je odloženo na zahtjev odbrane sutkinje Milice Vlahović-Milosavljević, kako bi sa advokatom, koji nije prisustvovao, već obezbijedio zamjenu, spremila djelotvornu odbranu. 

(VIDEO) Odloženo suđenje - Begović: Neće tek tako proći što su u policiji brisani podaci sa telefona Vesne Medenice

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 14:03