FOTO: Skrinšot - youtube Dan info / - FOTO: SKRINšOT - YOUTUBE DAN INFO
23/01/2024 u 12:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Sjutra suđenje Rmandiću zbog sukoba sa Adžićem: Optužbe za grubo vrijeđanje bivšeg ministra

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i predstavnik Nezavisnog sindikata policije Igor Rmnadić verbalno su se sukobili ispred zgarde MUP-a gdje se održavao protest 20.9. 2023.

Pred podgoričkim sudom za Prekršaje za sjutra, u 16.00 časova, je zakazano ročište predsjedniku Nezavisnog sindikata policije Crne Gore Igoru Rmandiću zbog drskog ponašanja i grubog vrijeđanja bivšeg  ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića.

- Obavještavamo Vas da je za sjutra, 24.01.2024 god. u 16 časova u Sudu za prekršaje Podgorica zakazano suđenje predsjedniku Nezavisnog sindikata policije Crne Gore zbog navodnog drskog ponašanja i grubog vrijeđanja tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića na protestu održanom 20.09.2023 god. ispred zgrade MUP-a - navodi Rmandić u saopštenji.

(VIDEO) Verbalni sukob Adžića i Rmandića - ministar poručio: Sad kad smo mi sve obezbijedili, sad se brinete za uniformu

Podsjećamo, Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i predstavnik Nezavisnog sindikata policije Igor Rmnadić verbalno su  se sukobili ispred zgarde MUP-a gdje se održavao protest 20.9. 2023.

Ministar Adžić je rekao Rmnandiću da nemaju reprezentativnost i da "koristite smrt kolege i zaposlenje njegove supruge, da bi ste toboš promovisali rad Sindikata". Adžić je naveo da su povećane plate policiji, poboljšani uslovi rada i da se rješavanju i stambena pitanja.

Adžić je naglasio Rmandiću da su se sada, kad je sve sređeno, sjetili da brinu o unifromama.

 -Imate li reprezentativnost, nemate...Vlada Crne Gore na moju inicijativu, da dobiju svi zaposleni. Tačno je, viđećete kad bude raspodjela. Razbijeni ste danas u paramparčad. Broj okupljenih koji se pojavio govori o vašim argumentima. Duplo veće plate nego što ste imali, milion i osamsto hiljada eura za rješavanje stambenih pitanja u naredne tri godine. Rade vam se zgrade u Baru, Podgoricu, radiće se u Kolašinu. Danas ste pokazali svu svoju snagu. Drago mi je da obmanama smanjujete svoju podršku ljudi koji su vas iskreno podržavali- kazao je tada Adžić predstavniku okupljenih koji protestvuju.

- Sad se brinete za uniformu, kada smo vam obezbijedili sve uslove. Sedam godina pocjepane nosite. Koristite smrt kolege i zaposlenje njegove supruge, da bi ste toboš promovisali rad Sindikata. Preko 100 vaših kolega u sezoni raspoređeno van mjesta stanovanja, pobunili ste se kada je došlo vaše rešenje. Na bvolovanje ste a non stop nastupate na televizije. Organizujete protest a na bolovanje ste...- kazao je ministar između ostalog pomeutog dana i uputio se ka zdgradi MUP-a.

Zatim je neko od njih dobacio ministru kada je krenu da ide: "Što pobježe". Nakon toga se ministar suvratio a neko od okupljenih ga je vrijeđao, što se može čuti na  snimku.

-Kao što smo već ranije objavili Nezavisni sindikat policije Crne Gore organizuje protest koji će biti održan 20.09.2023 god. (srijeda) sa početkom u MINUT DO 12H.Pozivamo sve bivše i sadašnje službenike MUP-a, građane, građanske aktiviste, NVO sektor da nam se pridruže i da zajedno zatražimo poštovanje zakona i jednakost za sve građane- saopštio je na tom protestu Rmandić.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 06:23