Privođenje - Mujović, Milošević i Biletić / - FOTO: ŽELJKA BOJANIć/PORTAL DAN
12/09/2024 u 18:41 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) U SDT-u saslušani Mujović, Milošević i Biletić

U sklopu današnje akcije SDT-a nastavljeno je privođenje i saslušanje osumnjičenih.

Tako su oko 17 časova privedena lica koja su obuhvaćena ovom akcijom a koja se nalaze na osnovu drugih istraga u istražnom zatvoru.

 

Privedeni su, uz pratnju zatvorske policije, Radovan Mujović, Mario Milošević i Ivan Biletić.

Nakon saslušanja sporvedeni su ponovo u Istražni zatvor.

image

Privođenje - Mujović, Milošević i Biletić

- FOTO: ŽELJKA BOJANIć/PORTAL DAN
image

Privođenje - Mujović, Milošević i Biletić

- FOTO: ŽELJKA BOJANIć/PORTAL DAN

Podsjećamo, specijalni državni tužilac Vukas Radonjić saopštio je danas da po nalogu SDT sprovedena akcija u kojoj su uhapšene dvije osobe u Budvi a krivična prijava obuhvata osam lica.

 

Istraga proglašena tajnom: Saslušan Ćetković i Kordić, određeno tužilačko zadržavanje

- Specijalno policijsko odjeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, danas lišilo slobode D.K. i A.Ć. i protiv njih ali i protiv: R.Z., N.V, D.T., M.M., R.M. i I.B., koji su u bjekstvu ili u zatvoru u pritvoru, zbog drugih krivičnih djela i postupaka,podnijelo krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, a osumnjičeni R.Z. i N.V., i krivično djelo ubistvo u pokušaju putem podstrekavanja - navodi se u današnjem saopštenju SDT-a.

Prethodno su, kako je navedeno,  "tokom izviđaja prikupljeni dokazi da je osumnjičeni R.Z. i N.V., u 2020. godini, u Crnoj Gori i Stbiji,organizovali kriminalnu organizaciju čiji pripadnici su postali ostali osumnjičeni, ali i optuženi:  L.I., S.S., G.M., M.K. i M.M., koja je djelovala tokom te i naredne godine, sa ciljem vršenja krivičnih djela ubistvo i nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija, a radi sticanja nezakonite dobiti i moći, dok su osumnjičeni organizatori, izvršavajući kriminalni plan,kod optuženih L.I. i S.S., stvorili odluku da liše života oštećenog M.Lj., sa nadimkom K., zbog čega su optuženi preduzimali odreðene radnje u tom cilju,ali su u izvršenju krivičnog djela spriječeni jer ih je policija liša slobode, u Budvi, u januaru 2021. godine".

IZREČENA PRVA "SKY" PRESUDA: Iliću i grupi ukupno 20,6 godina zatvora

Takoðe je Specijalno državno tužilaštvo, pred Višim sudom u Podgorici, u julu 2021. godine,podiglo optužnicu protiv:  L.I., S.S., G.M., M.K. i M.M., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksozivnih materija, koja je potvrðena i stupila je na pravnu snagu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 21:49