/ HAPŠENJE ZA UBISTVO NIKŠIĆANINA - FOTO: MUP SRBIJ
20/07/2023 u 14:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Ubistvo Radoševića: Momak i djevojka se pred tužiocem branili ćutanjem

Ranko Radošević zvani Eskobar iz Nikšića ubijen je 9. marta ove godine, kada su dvojica napadača Stefan Z. i Luka V. pucali na njega

Azra Šabanović (23) iz Brčkog i Marko Pjanović (28) iz Bijeljine koji su nedavno izručeni iz Bosne i Hercegovine u Srbiju zbog sumnje da su pomagali ubistvu Ranka Radoševića (53) zvanog Ranko Eskobar iz Nikšića, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili su se ćutanjem, saznaje portal "Avaz".

DETALJI UBISTVA NIKŠIĆANINA: Napadač ispalio sedam metaka, otišao kada je bio siguran da je ubio

Nakon saslušanja vraćeni su u pritvor koji im je ranije određen, a potvrđen nakon izručenja Srbiji.

Prema pisanju srbijanskih medija, Ranko Radošević zvani Eskobar iz Nikšića ubijen je 9. marta ove godine, kada su dvojica napadača Stefan Z. i Luka V. pucali na njega dok je dolazio u kafić benzinske pumpe.

Ubice Radoševića: Jedan pušten prije dve godine sa robije, drugi prijetio da će se zaklati

Istragom je utvrđeno da je ovo bila složena likvidacija, koja je trajala nekoliko dana i u koju je umiješano čak petoro ljudi, svi sa jasno određenim ulogama i zadacima.

Kamera snimila osumnjičene za ubistvo Nikšićanina u Beogradu: Napadači bili maskirani

Akcija ubistva počela je dan ranije, kada se na Radoševićevom autoplacu pojavila Azra Šabanović sa Markom Pjanovićem, jednim od vođa navijača Partizana iz Brčkog. Predstavili su se kao kupci zainteresovani za automobil.

Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Nikšićanina, među njima i maloljetnica

Poslije razgovora sa Radoševićem i dogovora oko cijene, koju su navodno sa 30.000 eura uspjeli da spuste na 28.000 eura, Radošević im je rekao da sutra dođu na benzinsku pumpu koja se nalazi u Rušnju, donesu novac i preuzmu automobil.

(VIDEO) Ubistvo Radoševića: Pritvor za osumnjičenu maloljetnicu i dva muškarca

Radošević ih je po dogovoru narednog dana sačekao na benzinskoj pumpi u Rušnju ali su se umjesto zainteresovanih kupaca, pojavila dvojica egzekutora, sa licima skrivenim iza hirurških maski i kapuljačama na glavama. Tada je već bilo jasno da su Azra i Marko P. služili samo kao mamci.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 23:59