/ фото: Управа полиције
04/10/2021 u 12:06 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Вукчевић оптужен због плантаже марихуана

У мају 2021. године, на свом имању, засадио сјеменке дроге, које је свакодневно узгајао и заливао, од којих је изникло 120 биљки, наведено је оптужницом

Виши суд у Подгорици потврдио је оптужницу против Драгог Вукчевића (53), зато што је, сумња се, од маја до 27. јула 2021.године, на подручју Подгорице производио конопљу.

- То је урадио на начин што је у мају 2021. године, на свом имању, засадио сјеменке наведене опојне дроге, које је свакодневно узгајао и заливао, од којих је изникло 120 биљки. Дрогу масе суве биљне материје - лишћа од 4.955 грама, су овлашћени полицијски службеници пронашли приликом претреса и одузели 27. јула 2021. При чему је окривљени био свјестан свог дјела и хтио је његово извршење- навела је оптужницом виша државна тужитељка Ана Радовић.

Терети се да је извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога из члана 300 став 1 Кривичног законика Црне Горе.

(ВИДЕО/ФОТО) Подгорица: Пронађена три засада марихуане са 120 стабиљки, ухапшен осумњичени

Како је раније саопштено из полиције, настављајући са предузимањем опсежних активности у циљу проналаска парцела односно “плантажа” гдје се налазе засађене стабљике опојне дроге марихуана, у селу Попратница пронашла 120 оваквих стабљика.

- Спроводећи интензивне мјере и радње на сузбијању и откривању кривичних дјела у вези са злоупотребом опојних дрога, те располажући оперативним сазнањима, а на основу наредбе за претрес породичне куће и имања Д.В. (53) из Подгорице, пронађене су три парцеле са 120 стабљика опојне дроге марихуана. Полиција је лишила слободе Д.В. због сумње да је извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.Он ће уз кривичну пријаву бити приведен поступајућем тужиоцу у Вишем државном тужилаштву у Подгорици на даљу надлежност- речено је тада из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 18:16