Viši sud, policija / - FOTO: ŽELJKA BOJANIć
22/12/2023 u 12:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Viši sud: Neistiniti navodi Kneževića da je iz depoa odnijeto 900 kilograma kokaina

Ključ depoa se nalazi kod arhivara suda, a kod predsjednika suda Borisa Savića mogu da se zateknu samo kada je arhivar odsutan, ističe se u saopštenju

Navodi koje je poslanik Milan Knežević juče iznio u Skupštini da je prilikom obijanja depoa Višeg suda odneseno 900 kilograma kokaina i da je predsjednik suda Boris Savić imao ključeve depoa, nisu istiniti, saopšteno je iz Višeg suda.

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda, nije tačno ni da sudija Savić ne postupa po zakonu i da izbjegava pritvor za okrivljenog M.B, dodaje se u saopštenju.

- Izneseni navodi su u potpunosti neistiniti. Neistina je da je odnijeto mnogo dokaznog materijala, a istina je da je dosadašnjim tokom popisa utvrđeno da nedostaje manja količina dokaznog materijala, o kojoj je obaviješten postupajući tužilac, iz predmeta koji su ili pravosnažno okončani ili je vještačenje već obavljeno. Neistina je da je odneseno 900 kg kokaina, i vjerovatno samo poslanik Knežević zna odakle mu ta informacija, kada je već više puta javnosti ukazano da se pomenuti kokain uopšte nije nalazio u depou, već samo količine od po nekoliko grama iz drugih predmeta - saopštavaju iz Višeg suda.

Neistinite su insinuacije o tome da predsjednik suda ima ključ depoa, ključevi se nalaze kod arhivara, a kod predsjednika mogu da se zateknu samo kada je arhivar odsutan.

- Uostalom nije ni provaljeno kroz vrata nego kroz iskopani tunel - podsjeća se u saopštenju Višeg suda koje potpisuje Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću VS.

- Neistina je da predsjednik suda odbija da kontroliše pritvor pritvoreniku M.B, a istina je da predsjednik uopšte ne postupa u tom predmetu, i da se kontrole pritvora redovno vrše na sjednicama vijeća, od kojih je poslednja bila 12. decembra - navodi se u saopštenju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:59