Medenica / FOTO: SRĐAN BOLJEVIĆ
02/10/2024 u 14:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Viši sud će ponovo odlučivati o jemstvu Miloša Medenice

Apelacioni sud Crne Gore uvažio je žalbu branioca okrivljenog Miloša Medenice, te ukinuo rješenje Višeg suda u Podgorici o odbijanju jemstva i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

Vijeću tog suda još ranije je dostavljena žalba odbrane sina nekadašnje predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, koji nijesu saglasni da Miloš Medenica i dalje treba da bude u pritvoru.

- Rješenjem Višeg suda u Podgorici odbijen je predlog branioca okrivljenog Miloša Medenice za ukidanje pritvora uz davanje jemstva koje se sastoji u uspostavljanju hipoteke na više nepokretnosti u vlasništvu srodnika okrivljenog, ukupne procijenjene vrijednosti 1.450.814,00 €. Odlučujući o žalbi branioca okrivljenog, ovaj sud je utvrdio da je prvostepeno rješenje zahvaćeno bitnom povredom odredaba krivičnog postupka, jer nedostaju potpuni, jasni i dovoljni razlozi o odlučnim činjenicama, što pobijano rješenje i zaključak suda čine nejasnim, a prvostepeni sud nije u potpunosti postupio ni po razlozima iz prethodnog ukidnog rješenja Apelacionog suda Crne Gore Kvsž.br. 176/24 od 21.06.2024.godine - navodi se u saopštenju suda.

Sud odbio jemstvo, Miloš Medenica ostaje u pritvoru

Dodaje se da je naloženo prvostepenom sudu da u ponovnom postupku otkloni navedenu bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, nakon čega će biti u mogućnosti da donese novu, na zakonu zasnovanu, odluku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. oktobar 2024 15:10