/ foto: srđa boljević
29/12/2023 u 15:54 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vrhovni sud: Peroviću, Ojdaniću i Lambuliću pritvor produžen za još tri mjeseca

Kako je ranije naveo specijalni tužilac Vukas Radonjić, osumnjičeni se terete da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja,držanje i stavljanje u promet opojnih droga

Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore produžilo je pritvor Radovanu Peroviću, Bojanu Ojdaniću i  Vjekoslavu Lambuliću  za još tri mjeseca. Kako je ranije naveo specijalni tužilac Vukas Radonjić, osumnjičeni se terete da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja,držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Lambuliću, Peroviću i Ojdaniću pritvor do 30 dana

- Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore Kti-S.br.19/23 od 29. decembra 2023. godine za produženje pritvora protiv okrivljenih V.L., R.P. i B.O donijelo je Rješenje da se okrivljenima produži pritvor za još tri mjeseca, odnosno do 08. aprila 2024. godine. Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Milenke Seke Žižić kao predsjednice vijeća i sudija Zorana Šćepanovića i Seke Piletić kao članova vijeća, produžilo je pritvor okrivljenom V.L. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi stavova 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore i dva krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav 1 u vezi člana 23 stav 2 Krivičnog zakonika Crne Gore- navodi se u saopštenju.

Protiv okrivljenog R.P. zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi stavova 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav 1 u vezi člana 23 stav 2 Krivičnog zakonika Crne Gore.

- Protiv okrivljenog B.O. zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi stavova 1 i 6 i dva krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav 1 u vezi člana 23 stav 2 i pranje novca iz člana 268 stav 3 u vezi stava 1 i člana 23 stav 2 Krivičnog zakonika Crne Gore. Podsjetimo, okrivljenima V.L., R.P. i B.O. pritvor je određen Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 09. oktobra 2023.godine, a produžen Rješenjem vijeća tog suda 07. novembra 2023. godine, tako da po Rješenju Vrhovnog suda Crne Gore pritvor im može trajati do 08. aprila 2024. godine- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 22:58